Cum începe o zi bună la birou? Nu știm alții cum sunt, însă în cazul nostru ritualul include: mângâieri pentru Iris, o cafea bună băută pe balcon, lângă flori, stat la povești cu colegii, deschis laptop și start work. Nu neapărat în această ordine 🙂 

De curând am adăugat un nou element de well-being pentru echipa noastră: yoga. Diminețile de miercuri încep acum lin, conștient și… devreme datorită Lucianei, care ne ghidează pe durata workshopului de yoga. Timp de aproximativ o oră, uităm de deadline-uri sau ședințe și ne lăsăm “antrenați” de relaxare, concentrându-ne pe respirație și mișcările corpului. Ne întoarcem spre noi, spre valorile noastre, cu ajutorul diferitelor posturi – unele sunt mai accesibile, altele – o adevărată provocare.

share some kindnessLuna februarie a fost cu și despre inimi, iar noi am avut ocazia să ne îndreptăm atenția 100% asupra acestui aspect. Biroul nostru s-a umplut de inimioare roșii cu gânduri și mesaje vesele, un bun reminder să apreciem omuleții din jur cu zâmbete și vorbe bune.

Am mai făcut ceva pentru inimi: am participat la un curs de prim ajutor, ținut de Nicolae de la ARISU. Pentru majoritatea dintre noi a fost prima dată când am luat parte la un astfel de atelier, deci am așteptat cu nerăbdare să vedem cum putem ajuta o inimă… la propriu!

Atelierul a avut loc la noi în birou și a durat aproape o zi, timp în care am învățat ce pași trebuie să parcurgem când cineva își pierde cunoștința, cum ne dăm seama dacă respiră, cum intervenim și acordăm primul ajutor în caz de arsuri, fracturi sau alte răni. În plus, ni s-au dărâmat câteva mituri comune referitoare la cum acționezi în situațiile de urgență.

Ne-a plăcut că atelierul a fost foarte practic și am putut exersa pe un manechin manevrele de resuscitare, dar și alte acțiuni de prim ajutor – de data asta, direct pe colegi. Desigur, mai avem de exersat pentru a putea reacționa corect și la timp în situațiile de urgență, însă ne bucurăm că am făcut primul pas.

Dacă februarie a fost despre inimi, martie este cu flori și înghețată. Am primit mărțișoare și flori, iar de 8 Martie, băieții din birou ne-au făcut o surpriză și ne-au răsfățat cu înghețată. Avem și o prognoză pe aprilie, despre care zicem că va sta sub semnul… unicornului! Detalii, în curând 🙂