W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Donaţii de 415.000 de lei în cadrul Transmaraton!

Donaţii de 415.000 de lei în cadrul Transmaraton!

Posted in Transmaraton and tagged , | Leave a Comment

A treia ediţie a evenimentului de alergare Transmaraton a fost un succes din toate punctele de vedere, atât ca organizare, atmosferă, rezultate, cât şi în ceea ce priveşte fondurile strânse. Pentru echipa noastră, Transmaratonul a reprezentat o cursă Excepţională şi ne bucurăm că suntem parte din acest frumos proiect!

Lansat în 2012, obiectivul principal al Transmaraton este strângerea de fonduri pentru proiecte de impact din zona educaţiei, mediului sau a sanătăţii şi promovarea unei culturi de implicare socială. Alături de noi, celelalte două cauze sunt HOSPICE Casa Speranţei – cu programe de sănătate şi ViitorPlus – cu iniţiative legate de mediul.

transfagarasanTransmaraton are loc pe Transfăgărăşan, apreciat drept “cel mai frumos drum din lume“ de către  britanicii de la Top Gear, care au dedicat o ediţie întreagă acestui traseu. Transfăgărăşanul cuprinde cel mai lung tunel rutier din România (887 m) şi, totodată, situat la cea mai mare altitudine din ţară (2.045 m)

Ediţia din acest an a Transmaraton a inclus trei evenimente sportive:

  • Ultra Maraton (64 de kilometri), între Cabana Bâlea Cascadă – Cabana Capra
  • Maraton (42 de kilometri), pe traseul Cabana Capra – Cabana Bâlea Cascadă şi retur
  • Semi-maraton (21 de kilometri), între Cabana Bâlea Cascadă şi Cabana Capra

Transmaratonul cuprinde singurul ultramaraton de şosea din România, traseul presupunând peste 3.000 m diferenţă de altitudine. La start s-au aliniat 30 de participanţi, printre care şi 3 femei. Timpul limită pentru terminarea celor 64 de km a fost de 11 ore, iar participanţii au beneficiat de sprijin mobil (nutriţie şi hidratare) oferit de biciclişti.

Este cel mai dificil maraton de şosea din Europa, al treilea ca dificultate din lume (aproximativ 1.900 m diferenţă de nivel pozitivă) şi unul dintre puţinele trasee cu un procent mai mic de 5% de alergare pe plat.

Partea de nord a traseului pe care se aleargă la Transmaraton este considerată, în ciclism, ca având un grad maxim de dificultate.

Fapt unic în România, participarea a putut fi obţinută exclusiv prin loterie sau prin asumarea calităţii de fundraiser pentru unul dintre proiecte. În acest sens, fiecare participant are o pagina personalizată pe site-ul evenimentului, în care susţinătorii acestuia pot dona şi posta un mesaj de încurajare.

transmaraton 2014

În cele trei ediţii de până acum, participanţii au reuşit să atragă peste 5.300 de donaţii, însumând aproximativ 415.000 lei. Planurile de viitor sunt la fel de ambiţioase: pentru următorii 5 ani, organizatorii îşi propun să strângă 1.000.000 lei în cadrul Transmaraton.

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *