W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Dragoş Roua dedică Excepţionalilor primul său Ultra Maraton

Dragoş Roua dedică Excepţionalilor primul său Ultra Maraton

Posted in Proiecte and tagged , , , , | Leave a Comment

Proiectul nostru Excepţionalii, adresat liceenilor talentaţi, se bucură de susţinerea unei comunităţi din ce în ce mai mari de alergători inimoşi. După Transmaraton, unde 40 de super-alergători au strâns fonduri pentru educaţie şi Excepţionalii, 3 sportivi au continuat “cursa fundraising-ului“ la 1000km Balkan Charity Challenge. Evenimentul a avut loc în perioada 1-11 noiembrie 2014 şi a presupus 1000 de kilometri dus-întors pe ruta Bucureşti-Sofia, în alergare şi pedalat.

Dragoş Roua este unul dintre curajoşii care a alergat primul său Ultra Maraton la Balkan Challenge, pentru a-şi depăşi limitele şi a sprijini proiectul Excepţionalii. După terminarea cursei, el a împărtăşit pe blogul său personal impresii şi emoţii de la această competiţie:

dragos roua scoala de valori“Acum două zile am terminat primul meu Ultra Maraton. Distanţa totală a fost de 60 de kilometri, ultima etapă dintr-o cursă mai mare, un duatlon între Bucureşti şi Sofia (mers pe bicicletă de la Bucureşti la Sofia şi alergare la întors).

Ritmul mediu a fost 6:45, 7 minute / km, unul normal (deşi un pic cam lent) pentru un ultra maraton. Însă ţinând cont de faptul că distanţa totală de alergare a fost de circa 500 de kilometri, iar eu am intrat doar în etapa finală, când cei care au participat la întregul duatlon erau deja obosiţi şi accidentaţi, această viteză medie este una foarte bună.

La 48 de ore după cursă mă simt minunat. Am avut parte şi de ceva durere, fizică şi mentală, dar satisfacţia e imensă. Acesta este de departe cel mai important eveniment la care am alergat vreodată. Încet-încet, încep să-mi dau seama de ambele dimensiuni ale cursei şi de implicaţiile ei. Una dintre ele este că acum mă pot numi cu adevărat ultra-maratonist. Încă mă mai gândesc la acest lucru, pentru a-l conştientiza în totalitate, dar mă simt deja extrem de bine!

Pe scurt, primul meu ultra maraton a fost o experienţă fantastică. Durerea şi depresia ţin deja de trecut, iar bucuria de a-mi fi depăşit limitele rămâne pentru totdeauna, alături de această nouă putere pe care am descoperit-o în mine.” Citeşte continuarea aici.

Dacă doreşti să-l feliciţi pe Dragoş, o poţi face printr-o donaţie pe pagina lui de fundraiser. Liniile de donaţii mai sunt deschise până la finalul lunii noiembrie 2014.

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *