Drum (Sigur) în construcție! Elevii de la Liceul Voievodul Mircea din Târgoviște au parte zilele acestea de o experiență de învățare nonformală, în cadrul proiectului Drum Sigur, prin care își construiesc un viitor profesional mai bun.

Dacă luni și marți participanții s-au distrat cu noțiuni de matematică alături de doi oameni dragi – Silvia și proful de mate Marian, miercuri au început o sesiune de training de 3 zile, unde vor dobândi noi cunoștințe și abilități antrenate. 

Poate vă întrebați ce pot face câțiva puști la un training într-o sală de clasă. Ei bine, le-am testat abilitățile de teamwork și gândire sistemică. Cum am făcut asta?

Exercițiul turnului din Lego i-a încurajat pe participanți să colaboreze și să ia decizii de echipă, să se coordoneze și să comunice eficient. Aceste abilități sunt foarte utile atât la școală cât și în perioada de practică, le dezvoltă capacitatea de a lucra alături de colegii lor și de a deveni eficienți la viitorul loc de muncă. Poate că termenul “gândire sistemică” sună foarte pretențios, însă explicația simplă ar fi: prin ce metodă putem să ne coordonăm cât mai eficient astfel încât să ajungem într-un timp cât mai scurt la obiectivul dorit.

Și pentru că tot vine vacanța, noi credem că aceste zile de pregătire non-formală sunt ca un “apertiv” de vacanță cool pentru tineri, din care vor ieși cu lecțiile învățate la nivel personal și un impuls valoros pentru dezvoltare.