Unii dintre participanții la proiectul “Excepționalii” – ediția 2018 nu s-au aflat pentru prima dată în această ipostază. O parte din ei s-au mai bucurat de această experiență, astfel că acum au avut ocazia că aprofundeze lucrurile învățate anterior. Este și cazul lui Eduard Bulai din Galați, care a profitat din plin de program și de comunitatea formată:

“Pentru mine, <<Excepționalii>> a reprezentat o experiență foarte interesantă, iar faptul că nu a fost prima oară când am participat m-a ajutat să învăț câteva lucruri într-un mod mai detaliat.

Pe lângă abilitățile precum lucrul în echipă sub presiune, comunicarea eficientă etc., pe care ni le-am dezvoltat, am aflat și anumite lucruri mai concrete, cum ar fi faptul că stresul poate fi nu doar controlat, ci și eliminiat. 

La începutul proiectului m-am temut de faptul că nu voi putea aprofunda anumite lucruri din cauza ego-ului meu, dar am realizat că dacă îți dorești ceva, nu-ți va fi greu să obții acel lucru. Consider că cel mai important este să nu îți pui singur obstacole în drumul tău.

exceptionalii 2018

M-a impresionat la proiect faptul că sesiunile sunt livrate într-un mod foarte inovator și interesant și că sunt pline de activități practice. Chiar înveți jucându-te și practicând. Au existat și momente mai obișnuite, dar apărea mereu un element special (și prin asta mă refer la alți excepționali care veneau cu un comentariu amuzant sau la echipa de organizare care încerca să ne stimuleze).

La ateliere, pe lângă faptul că trebuia să gândim anumite aspecte (de exemplu, cum putem vinde un produs/proiect), am fost chiar puși în situații concrete. Pot spune că târgul nostru de “cea mai bună mătură pentru vrăjitori” a fost un succes, având în vedere produsele pe care le-am lucrat pe echipe, cu roluri bine stabilite. Asta a fost doar una dintre sesiuni, mai sunt și altele de menționat, precum discuția despre DISC sau activitățile legate de inteligența emoțională.

Pe toată durata programului “Excepționalii” a trebuit să ne gândim la un proiect pe care să îl implementăm. Un moment dificil a fost atunci când a trebuit să-l definitivăm; erau foarte multe idei, fiecare venea cu ceva, dar nu le puteam îmbina pe toate, unele fiind chiar opuse. În general, îmi e greu să renunț la anumite idei personale, dar ieșindu-mi din rolul meu și privind situația obiectiv am reușit să trec peste acest moment și chiar am început să construim idei mai faine pornind de la cele anterioare. În plus, din fericire, am avut lângă noi mentori care ne-au ajutat să luăm deciziile cele mai bune.

În București am avut șansa de a vorbi cu niște persoane speciale, <<cărți vii>>, cum le-am numit noi. Participarea la Biblioteca Vie mi-a dat cele mai multe puncte de vedere și chiar răspunsuri la unele întrebări personale la care nici nu mă așteptam. Vizitele în companii au fost și ele un moment super fain deoarece ne-au arătat că orice ne dorim este realizabil.”