Elena Bulancea, bursieră stART, îmbină cu succes pasiunea pentru artă cu cea pentru deserturi. Buli, cum îi zic prietenii, ne povestește în acest material despre planurile sale de viitor, printre care pictatul pe torturi și fursecuri, dar și crearea unor benzi desenate pe baza poveștilor proprii.

“Numele meu este Elena Bulancea, însa majoritatea prietenilor îmi spun Buli, într-un sfârșit, după o serie lunguță de alte încercări de porecle. Sunt atât de obișnuită să mi se spună Buli, încât răspund cu greu când cineva îmi zice Elena. 

Sunt elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național Bogdan Petriceicu Hașdeu din Buzău – mândria mea – deși eu locuiesc și m-am născut în Galați. Spre deosebire de alți bursieri stART, nu sunt elevă la un liceu de arte, ci sunt la profilul biologie-chimie (științe ale naturii) și anul acesta o să dau BAC-ul și apoi admiterea la Facultatea de Medicină Carol Davila din București.

Talentul meu în pictură l-am moștenit de la tata, care în tinerețe era pasionat de peisaje, dar și de muzică. Deși muzica nu ne-a pasionat la fel de mult pe mine și pe cele două surori ale mele, talentul ne-a atins pe toate. Pentru mine, pictura (sau chiar și desenul) este un hobby pe care îl practic cu mare plăcere, redescoperit în ultimii ani.

Sunt o introvertită și nu-mi place să mă deschid necunoscuților, să îmi arăt talentul sau să mă exprim altfel decât prin artă. Pot să îmi vărs nervii pictând, pot să îmi ascund sentimentele, pot să fac lucruri acolo pe care nu le-aș putea face în viața reală. Și, cel mai important, pot să îi fac pe alții fericiți prin picturile mele.

De asemenea, uneori scriu. În viitor, sper să îmi iau o tabletă grafică și să fac o bandă desenată pe baza poveștilor mele, deoarece chiar cred că merită mai mult decât să stea închise într-un folder la mine în laptop.

Sunt o mare fană Van Gogh, îmi place mult capodopera sa “Starry Night”, nu știu de ce, dar mă face fericită pictura aceasta.

Iubesc să fac prăjituri, fursecuri și tot ce este dulce. Plănuiesc să fac și niște cursuri de cofetărie și să pictez pe torturi și fursecuri. Cred că o modalitate mai frumoasă de a îmbina pasiunile nu există!”