Elena Gabriela Manea s-a bucurat de o perioadă artistică fructuoasă ca bursieră stART la pictură, apreciind webinariile din cadrul proiectului, despre alegerea unui mentor, dar și participând la concursuri și expoziții.

“Cu ajutorul bursei stART, primele șase luni din an au reprezentat pentru mine o experiență unică, datorită webinariilor de dezvoltare personală susținute de cei doi traineri pasionați, dar și a temelor interesante. Am rămas cu numeroase informații și sfaturi prețioase, pe care poate că nu le-aș fi aflat dacă nu ar fi fost acest program. 

Am învățat cum trebuie ales un mentor, ce trăsături trebuie să aibă, dar și despre personalități (câte tipuri există, caracteristicile fiecăreia – defecte, calități), descoperind totodată mai multe despre propria persoană, într-un mod, zic eu, distractiv și practic.

Ajutorul oferit nu a constat doar în îndrumarea personală și profesională, ci și în sprijinul financiar, cu ajutorul căruia mi-am putut achiziționa materialele consumabile necesare și am putut plăti transportul către Olimpiada națională de arte vizuale, arhitectură și istoria artei, care s-a ținut anul acesta la Bistrița. Programul de burse stART mi-a oferit ocazia participării la această olimpiadă, la secția de arte decorative – artă monumentală. La prima probă, cea de portret, am fost singura care a obținut 100 puncte, iar la a doua probă, cea de compoziție, punctajul meu a fost de 93 puncte.

Pe lângă olimpiadă, am participat și la alte concursuri și expoziții:

  • Concursul Internațional Ludi Ovidiani – 2000 de ani de nemurire – Constanța, ianuarie, premiul I
  • Expoziție în incinta Colegiului Național de Arte “Regina Maria” – Constanța, februarie
  • Concursul Național de creație plastică “Arta între talent și dăruire” – București, mai
  • Expoziție la Galeria de artă “Virgil Coman” – Constanța, mai
  • Expoziție în incinta Colegiului Național de Arte “Regina Maria” – Constanța, mai”