W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

EUROEDU

Înscrierile pentru acest proiect sunt momentan închise.

head-euroedu-1

Când pasiunea este cea care luminează drumul spre performanţă, simţi că prinzi aripi, iar succesul este aproape: ai o carieră care te reprezintă şi unde poţi să-ţi pui în valoare potenţialul. Ştim că nu există o reţetă a succesului universal valabilă, însă credem că sunt anumite ingrediente care duc la performanţă: încredere, autocunoaştere, responsabilitate, împărtăşirea de experienţe.

De aceea, ne-am dorit să ducem la un alt nivel cursurile de orientare în carieră pentru liceeni şi să le oferim un proiect construit pe nevoile lor, aflate direct de la ei. Aşa că am creat EUROEDU, un proiect cu şi pentru adolescenţii excepţionali, care îşi pun pasiunea în joc şi sunt gata să o folosească pentru a-şi aduce contribuţia la viitorul societăţii.

EuroEdu-web-052EUROEDU este despre liceenii curioşi, energici, despre olimpici sau care au rezultate foarte bune într-un anumit domeniu, despre adolescenţi care se implică activ, cu poftă, în proiecte extra-şcolare.

Pentru ei nu există “Merge şi aşa”, căci nu se duc la şcoală doar de dragul de a se duce, ei vor să-şi găsească propriul drum în viaţă.

Ştiu că diplomele nu sunt totul şi nu învaţă pentru note, ci pentru că vor să ştie mai multe despre ceva care îi pasionează, pentru că le plac provocările, iar rezolvarea situaţiilor dificile le stimulează inteligenţa şi ambiţia. Sunt în căutare de modele autentice, de oameni obişnuiţi care au reuşit prin propriile forţe.

Ne-am propus să-i ajutăm pe aceşti adolescenţi minunaţi să-şi folosească mai eficient potenţialul, îndrumându-i spre o carieră de success şi transformându-le astfel povestea într-o sursă de inspiraţie pentru ceilalţi tineri.

Concret, EUROEDU înseamnă mai multe etape interconectate:

  • Am început cu o cercetare, realizată în parteneriat cu Unlock Research, pentru a afla cine sunt, de fapt, liceenii talentaţi şi pentru a putea personaliza programul de formare în funcţie de nevoile şi cunoştintele lor.
  • În cadrul unui eveniment “Biblioteca vie”, adolescenţii au aflat poveştile de succes ale invitaţilor speciali, personalităţi puternice care s-au lăsat călăuzite de pasiunile lor şi au păşit pe drumul performanţei. A fost o discuţie destinsă, informală, la finalul căreia atât liceenii, cât şi invitaţii, au plecat acasă cu amintiri frumoase şi lecţii de viaţă. Printre cei care au reprezentat adevărate “cărţi despre pasiune şi carieră” pentru adolescenţi s-au numărat cosmonautul Dumitru Prunariu, Lucinia Bal – reprezentant al Parlamentului European în România, violonistul Alexandru Tomescu, Georgiana Ilie – editor Decât o Revistă, Ivan Patzaichin – multiplul campion european, mondial şi olimpic la caiac-canoe, Luiza Zan – cântăreţă de muzică jazz, poetul Florin Iaru, Adina Vlad – managing partner Unlock Research, Cristian Lupşa – editor Decât o Revistă şi Adrian Florea – trainer şi antreprenor.

Ne-am dorit să dezvoltăm acest proiect, aşa că a doua ediţie a EUROEDU a inclus şi alte etape, pe lângă cele de mai sus:

  • am realizat un film cu adolescenţii din program, în care aceştia au fost invitaţi în faţa camerei să vorbească despre ei şi pasiunea lor, să le transmită un mesaj celor de acceaşi vârstă, dar şi generaţiilor mai tinere. Poţi vedea rezultatul aici.
  • tinerii au vizitat sediul DB Schenker, companie parteneră în proiect, unde au descoperit principalele departamente şi au făcut cunoştinţă cu o parte din echipa organizaţiei. La final, au primit şi o provocare: rezolvarea unei probleme reale cu care se confrunta departamentul de CSR al companiei – creşterea gradului de implicare al angajaţilor în activităţile de CSR. Liceenii au găsit soluţii creative, pe care DB Schenker intenţionează să le şi implementeze.

*Până acum, am avut două ediţii de EUROEDU, în cadrul cărora câte 50 de elevi cu potenţial de clasele a X-a şi a XI-a, proveniţi de la licee din Bucureşti, au avut ocazia să-şi dezvolte abilităţi practice pentru viitoarea carieră şi să interacţioneze cu personalităţi din diferite domenii. Astfel, şi-au clarificat imaginea viitorului lor profesional şi au aflat cum să-şi pună la lucru pasiunile pentru a avea meseria pe care şi-o doresc.

PARTENERI

PARTENERI MEDIA

rfilogo-calendar-evenimente     logo Sporttim     sigla-gymsport