W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Exceptionalii 2017

Excepționalii 2017 a creat un context de învățare și împărtășire de experiențe și cunoștințe valoroase pentru cei care cred în puterea educației. Ne-am bucurat să cunoaștem liceeni care vor să schimbe viitorul prin pasiunile lor și să avem alături antreprenori și oameni de excepție, precum și companii ce au oferit din timpul și resursele lor pentru ca proiectul să fie unul de impact.

În perioada 5-9 februarie 2017 am adunat la București și Pitești 58 de tineri Excepționali, cu vârste între 16 și 19 ani, din 21 de orașe ale țării, dornici să schimbe lumea. Le-am adus alături antreprenori de succes, oameni model din comunitatea business, traineri cu experiență din Școala de Valori și o parte din absolvenții proiectului Excepționalii din edițiile anterioare, pentru a crește împreună.

În 2017 am avut tineri cu pasiune pentru următoarele domenii:

    • Spirit antreprenorial (freelanceri, cu portofoliu şi iniţiative de business, business social sau proiecte de tip ONG)
    • Implicare în comunitate (voluntari şi activişti cu atitudine, rezultate şi vechime, cu spirit civic)
    • Performanță în artă sau sport (tineri pasionați de artă sau cu performanțe sportive)
  • Rezultate deosebite (olimpici în domeniile: ştiinţă, tehnologie, matematică, mecanică, istorie, geografie, limbi străine, română, biologie, psihologie)

Participanții au trecut printr-un program educativ non-formal şi inovator, alcătuit din mai multe experiențe ce se completează, care i-au ajutat să își dezvolte încrederea în sine și curajul de a își pune ideile în practică. Mai exact:

Tabăra de inovație – ateliere de educație nonformală (5-7 februarie 2017, Pitești)

Sub îndrumarea trainerilor din echipa Școala de Valori, liceenii au învățat prin jocuri, exerciții și provocări inedite despre Management de proiect, Rezolvarea problemelor, Inteligența emoțională, Atragerea și coordonarea voluntarilor, Modalități de luare a deciziilor, Persuasiune și pitching, Disruptive Thinking, exersându-și abilitățile de lucru în echipă și comunicare.

Biblioteca Vie (8 februarie 2017, București)

Pe durata a 3 ore, tinerii au stat de vorbă cu cei 18 invitați, oameni-model cu reușite în industrii diverse, pentru o doză suplimentară de motivație și inspirație.

Vizite în companii (9 februarie 2017, București)

14 organizații de top din capitală și-au deschis porțile pentru Excepționalii, care au interacționat cu angajații companiilor și au aflat cum arată o zi de muncă în domeniile de care sunt interesați.

Step Up – proiecte de impact (februarie-iuni 2017, 16 orașe din toată țara)

Organizați pe echipe, adolescenții au pus în practică informațiile acumulate pe durata celo 5 zile de conferință, implementând 12 proiecte de impact în comunitățile din care provin. Cu o investiție de 4000 de ore de muncă voluntară și bucurându-se de prezența a 65 de invitați, proiectele au oferit 112 ore de educație nonformală pentru aproximativ 2300 de tineri. Trei dintre proiecte sunt deja la ediția a doua sau a treia.

Inspiră-te din reușitele Excepționalilor și trăiește atmosfera de la conferință urmărind clipurile dedicate și răsfoind raportul proiectului!


Află mai multe despre primele două ediții ale proiectului:

exceptionalii 2015kaufland scoala de valori exceptionalii 2016

Organizator

Sponsori

              

Cu sprijinul

transmaraton             

   

Colaboratori

              

Parteneri media