Citește prima parte aici

Maison Dadoo

Wow! A fost prima reacție a liceenilor, impresia cu care au rămas și cuvântul cel mai des folosit de-a lungul vizitei. De ce? Pentru că atât spațiul Dadoo, florile și aranjamentele văzute, cât și angajații – “familia Dadoo” nu se lasă mai prejos de excelență. Se simte în aer rafinamentul și eleganța cu care oamenii de acolo fac lucrurile. Adevărata esență a vizitei a fost prezența și dialogul cu Alex Dadoo, care ne-a povestit de-a fir a păr cum a început să-și educe diferite principii de lucru, etica în muncă și, în definitiv, stilul de viață. 

MavenHut

Alături de noii noștri prieteni de la MavenHut am înțeles mai bine ce înseamnă să lucrezi într-o companie de gaming. Pe lângă discuțiile faine cu echipa MavenHut, Excepționalii au avut oportunitatea de a testa câteva jocuri și echipamente, de care au profitat la maxim.

Meșteshukar ButiQ

Datorită vizitei, am aflat lucruri interesante despre comunitatea romă care stă la baza acestui magazin și despre meșteșugarii ei. Am fost plăcut surprinși că proprietarul știa povestea fiecărui meșteșugar. Tot el ne-a povestit despre fiecare meșteșug în parte, ce înseamnă căldărar, rudar și că aurarii nu mai există, iar acum se numesc argintari. De asemenea, ne-a prezentat și obiectele din magazin.

Participanții au încercat diverse dulcețuri cu arome inedite, cea mai de succes fiind dulceața de lapte.

Metropolitan Life

Așteptările ne-au fost depășite considerabil în vizita de la Metropolitan Life. Alături de Lelia și de alți doi colegi, dar și de CEO-ul actual al companiei, am aflat mai multe despre mediul de lucru. Poveștile de viață ale angajaților Metropolitan Life au fost surse de inspirație pentru adolescenți, care au pus multe întrebări. Vizita s-a încheiat cu un tur la biroului, când întreaga echipă s-a arătat interesată de poveștile tinerilor Excepționali.

Nod Makerspace

La NOD Makerspace, Irina ne-a povestit despre conceptul spațiului și ne-a însoțit într-un tur de o oră în clădirea NOD. Am explorat apoi biblioteca de materiale și zonele de lucru ale colaboratorilor. Vizita a fost interactivă, iar ambele părți s-au arătat mulțumite de experiența avută.

Continuarea, în curând.