W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Exceptionalii 2018

Excepționalii 2018 a reunit 57 de liceeni schimbă-lume din toată țara, cu vârste între 16 și 19 ani, adolescenți #DOers care s-au mobilizat cu dedicare, implicându-se în program cu multă energie și curiozitate.

În perioada 4-9 februare 2018, tinerii au trecut printr-un proces accelerat de dezvoltare, participând la o tabără de inovație ce a combinat diferite experiențe de învățare.

Cele 3 zile de ateliere de dezvoltare în stil nonformal au pus accent pe Project Management, dar și alte abilități utile, cum ar fi comunicare, lucru în echipă, gestionarea timpului, inteligență emoțională, negociere, luarea deciziilor etc.

“Cu ajutorul proiectului Excepționalii am învățat să lucrez mai bine cu oameni noi, cu care nu mai avusesem contact până atunci. Totodată, am învățat să îmi exprim ideile liber, fără frică. Pe lângă acestea, am aflat și lucruri practice, spre exemplu cum să îți faci un buget.

Printre temerile mele cele mai mari au fost mereu vorbitul în public și oamenii străini, așa că am mers cu o oarecare frică la Excepționalii. Însă acum pot spune cu bucurie că datorită acestui proiect am devenit mult mai sigură pe mine și am prins curaj.”

Alexandra Tudor, participantă la Excepționalii 2018


“Pentru mine, <<Excepționalii>> a reprezentat o experiență foarte interesantă, iar faptul că nu a fost prima oară când am participat m-a ajutat să învăț câteva lucruri într-un mod mai detaliat. Pe lângă abilitățile precum lucrul în echipă sub presiune, comunicarea eficientă etc., pe care ni le-am dezvoltat, am aflat și anumite lucruri mai concrete, cum ar fi faptul că stresul poate fi nu doar controlat, ci și eliminiat.”

Eduard Bulai, participant la Excepționalii 2018

A urmat Biblioteca Vie, unde Excepționalii au cunoscut oameni-model din domenii diferite, dar care au ceva în comun: pun pasiune în tot ceea ce fac, se implică pentru a (se) schimba în bine și nu se dau bătuți, luptând cu mult curaj pentru ceea ce și-au propus.

Companii de succes din București s-au transformat în gazde primitoare pentru adolescenți și le-au oferit ocazia de a vedea cum arată un mediu de lucru profesionist.

După această infuzie de informații, experiențe și inspirație, Excepționalii s-au împărțit în echipe și au aplicat ce au învățat organizând proiecte de impact în comunitățile locale. Astfel, au devenit la rândul lor o sursă de inspirație pentru colegii de generație și au adus un plus de valoare în societate, la nivel local, acolo unde este cea mai mare nevoie.

Descoperă AICI ce proiecte de impact au organizat echipele de Excepționali în comunități locale din întreaga țară!

Citește interviurile realizate cu o parte dintre Excepționalii noștri, pentru a-i cunoaște mai bine.

    

Organizator

Cu sprijinul

      

Sponsori

       


Afla mai multe despre primele trei editii ale proiectului:

exceptionalii 2015  kaufland scoala de valori exceptionalii 2016