W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Exceptionalii 2018

Descoperă AICI ce proiecte de impact organizează echipele de Excepționali în comunități locale din întreaga țară!

Susţinem tinerii Excepționali, pasionaţi de ceea ce fac, care din plăcere transformă realitatea ce îi înconjoară.

Ce este proiectul Exceptionalii?

Din 2014, am început să formăm o comunitate de tineri activi, cu inițiativă și curaj, care dezvoltă proiecte educative și stimulează astfel dorința de acțiune a colegilor de generație din orașele în care locuiesc.

Pentru ei am creat Excepţionalii, un proiect de dezvoltare personală și profesională care combină ateliere interactive, vizite în companii, întâlniri cu oameni cu experiență în domenii diverse și învățare prin experiențe directe. Astfel construim împreună o comunitate a liderilor de mâine.

În 2018 ne propunem să strângem 60 de tineri “schimbă-lume”, cu vârste între 16 și 19 ani, din toată țara, care se remarcă prin:

 • Spirit antreprenorial: fac freelancing și au un portofoliu sau au inițiative de business sau proiecte tip ONG încă din liceu, sau sunt foarte implicați in business-ul părinților, dau dovadă de abilități de leadership, sunt activi, cu multă inițiativă, în direcția de a „produce bani”, nu în aceea de a avea impact în comunitate.
 • Performanță în artă sau sport: Tineri pasionați de artă care fac mai mult din această pasiune, sau care au performanțe artistice; tineri cu performanțe sportive.
 • Implicare în comunitate: voluntari și activiști cu atitudine, rezultate și vechime; sau membri activi în asociații și ONG-uri de tineret; sau tineri implicați în educarea altora. Aceștia dau dovadă de spirit civic, sunt genul de persoane care coagulează în jurul lor cu ușurință o echipa și FAC ceva împreună, indiferent de mărimea proiectului, cu impact în comunitatea lor (școală, oraș etc).
 • Rezultate deosebite: Olimpici în domenii precum: știință, tehnologie, matematică, mecanică, istorie, geografie, limbi străine, română, biologie și psihologie).
 • Other exceptional teenagers: Nu ne limităm la ce credem noi că este excepțional. Dacă tu consideri că ai un alt atu pentru care intri în categoria de tineri excepționali ai României, scrie-ne și convinge-ne!

*Un tânăr/ o tânără poate aplica la o singură categorie. Cei care au mai participat la edițiile 2015, 2016 și/ sau 2017 se pot înscrie din nou în proiect.

Contribuție

Costurile de organizare a proiectului sunt acoperite de Școala de Valori, mai puțin suma de 350 de lei. Fiecare participant selectat va contribui cu această sumă și își va asigura transportul la locația conferinței (București).

Școala de Valori acordă burse sub forma acoperirii contribuției de participare în întregime pentru un număr maxim de 5 (cinci) participanți care se înscriu în program și care ulterior sunt selectați de o comisie formată de organizatorii programului. Participanții ce aplică pentru locurile cu bursă vor trebui să prezinte documentația de aplicare aferentă bursei solicitate (vezi regulament).

REGULAMENTUL DE PARTICIPARE

Calendarul Exceptionalii 2018

 • Perioada I de înscrieri: 20 octombrie – 20 noiembrie 2017
 • Data limită de completare a formularului şi trimitere a documentelor necesare participării la proiect – 20 noiembrie 2017, ora 23:59.
 • Perioada II de înscrieri: 21 – 27 noiembrie 2017. Toți tinerii înscriși în proiect vor primi un email cu o provocare de rezolvat pentru a trece în următoarea etapă.
 • Anunțarea rezultatelor preselecției: 1 decembrie 2017.
 • Termen limită de achitare a Tranșei I a contribuției de participare (200 lei): 10 decembrie 2017
 • Anunțarea finaliștilor – tinerii care vor participa la proiect: 10 decembrie 2017
 • Termen limită de achitare în întregime a contribuției de participare (rest 150 lei): 20 decembrie 2017
 • Desfășurarea conferinței: 4 – 9 februarie 2018
 • Step Up – Implementarea proiectelor de impact organizate de echipele de Excepționali în comunitățile locale: 15 februarie – 31 mai 2018.

Participanții vor trece printr-un program educativ non-formal şi inovator, alcătuit din mai multe experiențe ce se completează, pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea în sine și curajul de a-și pune ideile în practică. Vor avea alături oameni de succes din comunitatea business, traineri cu experiență din Școala de Valori și o parte din absolvenții proiectului Excepționalii din edițiile anterioare, pentru a crește împreună.

Lista tinerilor selectați pentru a participa la proiectul Excepționalii 2018.

Structura proiectului:

 • Tabără de inovație: Va include 3 zile de ateliere nonformale, cu focus pe Project Management, dar și alte cunoștințe utile, cum ar fi comunicare, lucru în echipă, inteligență emoțională, persuasiune, luarea deciziilor etc.
 • Biblioteca Vie și vizite în companii: Pe durata a 2 zile, tinerii fac o incursiune în lumea de business din București, explorând diferite caractere și medii de lucru. Ei vor merge în vizită la companii din industrii diverse şi se vor lăsa inspirați de oameni cu experiență în domenii diverse, în cadrul unei întâlniri de tip Bibliotecă Vie.
 • Step Up – proiecte de impact: Împărțiți pe echipe, cu susținerea mentorilor din Școala de Valori și un mic fond de investiție inițială, Excepționalii vor gândi și vor implementa proiecte de impact în comunitățile proprii. Astfel, vor învăța să își vândă ideile și să atragă fonduri pentru a le implementa, schimbând viitorul cu puterea minții lor.      

    

 

Organizator

Cu sprijinul

      

Sponsori

       

 


Afla mai multe despre primele trei editii ale proiectului:

exceptionalii 2015  kaufland scoala de valori exceptionalii 2016