Iubește design-ul vestimentar și își exersează pasiunea pentru artă prin tehnici variate: schițe, pasteluri, colaje, picturi în ulei. De asemenea, colecționează albume de artă și de modă pentru inspirație. Astăzi descoperim mai multe despre Diana, bursieră stART la desen.

“Mă numesc Diana Grigorescu, am 15 ani și sunt elevă la Liceul Vocațional de Artă din Târgu Mureș, în clasa a 9-a, secția Arte plastice.

Mă bucur foarte mult să mă aflu aici, alături de atâtea persoane pasionate de artă și de frumos, pline de personalitate și cu simț estetic! Dacă e să scriu câteva rânduri despre mine, pot spune că îmi place să fiu înconjurată de astfel de oameni pentru că mă simt în largul meu și totodată îmi place să inspir lumea. De altfel, nu vreau să insist cu prea multe lucruri despre mine și sper ca lucrările „să vorbească” în locul meu.

Vorbind despre ceea ce îmi place să fac, de mică am fost pasionată de design-ul vestimentar și tot ce ține de acest domeniu, inclusiv fotografie, editoriale ș.a.m.d. Sunt la un liceu de arte din clasa a 7-a, iar acest fapt m-a determinat să iubesc din ce în ce mai mult ceea ce fac și să am încredere și ambiție pentru a mă autodepăși.

Cum spuneam, creațiile de modă au avut un impact vizual pentru mine mereu și, chiar dacă nu am avut încă ocazia să fac ore de design la liceu (deoarece secția de Arte plastice se împarte în profiluri de-abia din clasa a 11-a), am încercat să mă perfecționez acasă, cu ajutorul Internetului, încercând diverse tehnici și materiale, însă fără să uit ceea ce am învățat la școală.

Lucrările mele sunt destul de variate: de la schițe simple, până la crochiuri în pastel, alte tehnici grafice, portrete, reinterpretări, colaje, naturi statice, lucrări în ulei și tehnică mixtă.

Sunt pasionată și de cusut, și la fel, de mică obișnuiam să croiesc haine pentru păpuși și în prezent am ajuns să-mi modific hainele sau chiar să le fac de la zero.

Istoria artei a fost mereu subiectul meu preferat de discuție și îmi place să citesc cărți despre diferite curente sau despre viața unor artiști de care nu am mai auzit, mi se pare fascinant. De asemenea, colecționez albume de artă și modă, bogate în fotografii, pentru inspirație. Pot spune că în ultima vreme m-a pasionat expresionismul și în general arta modernă, artiști precum Georgia O’Keeffe, deși anul trecut iubeam impresioniștii și post-impresioniștii – Edgar Degas, Manet și Toulouse-Lautrec.”