Pentru Fernando, voluntar din Spania implicat în cadrul proiectului tip Serviciul European de Voluntariat “Practice. Learn. Step up!” implementat de Asociatia Școala de Valori și finanțat prin intermediul programului Erasmus Plus, GROW a fost prima dată când a intrat în rolul de trainer, așa că a îmbrățișat această provocare și a profitat la maxim de ea.

Experiența mea ca trainer GROW a fost extraordinară. Este adevărat că la început a fost puțin dificil, deoarece a trebuit să fac față fricii de a vorbi în public. Însă acum, la final, privesc cu bucurie în urmă, pentru că așa mi-am dat seama că pot depăși aceste situații și mă pot bucura de aventură. Întâlnirile cu adolescenții și ambasadorii GROW au fost de neuitat pentru mine. 

La sesiunile GROW cel mai mult mi-au plăcut momentele petrecute cu participanții, am avut o conexiune autentică, iar asta nu doar la sesiuni.

Ca trainer în acest proiect, am învățat să am mai multă încredere în mine, să creez și să livrez o sesiune și să gestionez situațiile dificile care pot apărea pe parcurs.

Dacă GROW ar fi un dulce, ar fi o acadea din măr caramelizat – este delicios și hrănitor în același timp.

Aș recomanda proiectul GROW deoarece poți să afli multe despre tine, poți să cunoști oameni din diferite țări și să înveți despre culturile lor. Unei persoane care se gândește să fie trainer GROW i-aș spune să nu mai stea pe gânduri și să accepte această oportunitate unică, nu va regreta!”