Elevă la Liceul de Arte „Constantin-Brăiloiu” din Târgu-Jiu, Gabriela Valentina Grozavu este bursieră la pictură în cadrul programului Bursele stART, dar și co-organizatoarea unui eveniment de succes din orașul său. Dorind să-i încurajeze pe cei din jur să-și valorifice talentele, tanăra a inițiat un spectacol-concurs inedit, alături de alte două colege de liceu. 

Intitulat “Artiștii din noi”, evenimentul își propune să încurajeze și să promoveze tinerele talente din Târgu-Jiu, fiind organizat de Gabriela Grozavu, Denisa Ciocoiu și Flavia Pătrășcoiu.

Prima ediție a evenimentului a avut loc pe 7 iunie 2016 și a reunit doar elevii Liceului de Arte „Constantin-Brăiloiu”. În urma preselecțiilor, 9 concurenți au trecut mai departe, fiind pregătiți să își etaleze talentul în fața celor 250 de spectatori. De bună-dispoziție s-a ocupat prezentatorul serii, Pompiliu Ciochia, actor la Teatrul Dramatic “Elvira Godeanu”. Evenimentul a fost animat de momentele oferite de către trupa de dans “Galactic Crew”’, de formația “The Dreamers”, de simpaticii mimi, elevi de la profilul Artă dramatică, dar și de expoziția lucrărilor elevilor de la profilul Arte plastice. Seara magică s-a încheiat cu emoții și bucurie, mai ales pentru câștigătorii premiilor.

Spectacolul-concurs a fost primit foarte bine de către public și de către ziarele locale, astfel că tinerele se pregătesc de a doua ediție a evenimentului. Aceasta va avea loc pe 31 mai 2017, în sala mare a restaurantului “Anna Events” de pe insulița Târgu-Jiu, unde sunt așteptate peste 500 de persoane. Intrarea este liberă.

De data aceasta, evenimentul va fi mult mai complex, deorece sunt implicate toate cele 13 licee din orașul Târgu-Jiu. După preselecțiile ce au avut loc în luna februarie, în fiecare liceu, au trecut mai departe aproximativ 25 de echipe.

Implicarea tuturor liceelor are ca scop dorința de colaborare într-un mediu prietenos, unde nu se promovează competivitatea sau rivalitatea, ci spiritul de echipă. Deși este sub forma unui concurs, se pune accentul pe spectacol, pe talent, creativitate și implicare.