W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Generatia 2020

Credem în valoarea educaţiei non-formale şi de aceea ne-am propus să aducem ceva din culorile ei în instituţiile de învăţământ, având în vedere că adolescenţii noştri petrec mult timp în acest mediu. S-a conturat astfel un nou proiect, Generaţia 2020, prin care ne dorim să colaborăm cu profesorii pentru o perspectivă nouă, proaspătă, asupra modului de organizare al lecţiilor, predării şi relaţiei cu elevii, părinţii şi colegii.

Ce este Generatia 2020?

Este un program pe termen lung, prin care, timp de 5 ani, îi sprijinim pe profesori în activitatea lor educaţională, astfel încât să-şi valorifice potenţialul pedagogic cu ajutorul metodelor de învăţare non-formală.

racari generatia 2020Prin ateliere de educaţie non-formală şi sesiuni de coaching, profesorii îşi dezvoltă abilităţile de predare, pentru a genera în rândul liceenilor un proces de învăţare activ, cu performanţe şcolare mai bune. Astfel, vom avea o generaţie 2020 cu elevi mai implicaţi în activităţile educaţionale, conştienţi de calităţile lor şi pregătiţi să se integreze pe piaţa muncii.

În cadrul acestui proiect, colaborăm cu şcoala “Ion Ghica” din oraşul Răcari (jud. Dâmboviţa), care reuneşte şcoală primară, gimnaziu şi liceu. Liceul “Ion Ghica” este cel alături de care am desfăşurat şi ME Project şi ne bucurăm să lucrăm din nou împreună.

Programul a luat startul cu o primă etapă, ce a avut loc în perioada noiembrie 2014 – iunie 2015 şi a implicat un număr de 24 de profesori din Răcari. Aceştia au ales să participe la proiect din dorinţa de a încerca ceva nou şi de a învăţa cum să folosească şi alte tehnici de predare decât cele cu care erau obişnuiţi. Ne dorim ca acest grup să coaguleze în jurul său cât mai mulţi dascăli, care prin metodele educaţionale folosite să-i impulsioneze pe elevi, iar şcoala să ajungă un adevărat Centru de excelenţă şi cea mai bună din judeţ.

În următorul an şcolar, 2015-2016, ne-am propus să lucrăm cu un grup de 30 de profesori, dintre care majoritatea să facă parte din “prima generaţie”, pentru a exista continuitate în metodele aplicate de aceştia.

Cui se adreseaza?

Proiectul a fost special conceput pentru profesori, indiferent de specialitate, şi îi sprijină pe aceştia:

  • să folosească metode de lucru atractive, mai potrivite pentru elevii de astăzi şi adaptate materiei pe care o predau;
  • să-şi îmbunătăţească modul de livrare a lecţiilor la clasă;
  • să creeze relaţii bazate pe încredere cu colegii, elevii şi părinţii, prin îmbunătăţirea comunicării;
  • să conştientizeze tipul de abilităţi şi competenţe pe care le pot dezvolta la elevii lor, pe lângă informaţiile transmise (gândire critică, creativitate, leadership, colaborare etc.).
  • să înţeleagă şi să utilizeze avantajele lucrului în echipă la clasă şi în întreaga şcoală, pentru performanţe mai bune.

Cum se desfasoara?

generatia 2020 scoala de valoriÎn cadrul proiectului, ne propunem să desfăşurăm o serie de ateliere cu profesorii, pentru a-i ajuta să-şi dezvolte abilităţile didactice. Ei vor deprinde metode interactive de educaţie, pe care le vor aplica apoi la clasă pentru a atrage elevii şi a-i face mai receptivi la informaţiile transmise. În urma acestor ateliere, facilitate de echipa noastră de traineri, dascălii vor dobândi o imagine mai clară despre ce înseamnă lucrul cu adolescenţii şi îşi vor putea adapta stilul de predare ţinând seama de personalitatea elevilor.

De asemenea, profesorii vor învăţa să creeze şi să folosească instrumente de testare adecvate materiei pe care fiecare o predau (de exemplu, testele de tip PISA), cu scopul de a îmbunătăţi rezultatele elevilor la examenele de sfârşit de ciclu şcolar şi de a creşte promovabilitatea. Dascăli sunt încurajaţi să se apropie mai mult de elevi, depăşind bariera tehnicilor tradiţionale de predare.

În plus, prin sesiunile de coaching în echipă, profesorii vor avea ocazia să înveţe să lucreze unii cu alţii, pentru a găsi soluţii la problemele cu care se confruntă în şcoală şi a crea o atmosferă plăcută de lucru.

Generaţia 2020 reprezintă un impuls pentru profesori, pentru redescoperirea creativităţii şi a curiozităţii în ceea ce priveşte propria meserie. Este o invitaţie la a deveni mai deschişi şi a da ce au mai bun la catedră, transformându-se în adevăraţi mentori, modele pentru elevii lor.

Program realizat în parteneriat cu

mccann bucharest logo        LOGO liceul ion ghica racari