W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Generatia Auchan

Alături de compania Auchan și de Inspectoratul Școlar Județean Brașov, dăm startul unui nou proiect de impact pentru liceeni: Generația Auchan. Acesta completează educația teoretică dobândită la școală și îi ghidează pe liceeni spre alegerea unui drum potrivit în viață, la o vârstă la care mulți tineri sunt dezorientați cu privire la viitorul lor. Participanții în cadrul acestui proiect vor fi elevi care provin din cadrul Colegiului Național Economic Andrei Bârseanu și Colegiului Tehnic Maria Baiulescu din Brașov.

Ce este Generatia Auchan?

Gândit pentru a avea un impact pe termen lung, Generația Auchan este un program complex de educație nonformală, ateliere tehnice de specialitate și practică în magazinele Auchan, adresat tinerilor de liceu.

Adolescenții participanți descoperă cine sunt ei cu adevărat și cum sunt percepuți, află care sunt elementele cheie în alegerea unei profesii, își pun în valoare talentul și pasiunea experimentând contexte noi și învață din interacțiunea cu ceilalți.

Prin experiențele oferite, proiectul îi ajută pe elevi să ia decizii de carieră informate și asumate, întelegând rolul pe care cultura, valorile și dezvoltarea personală îl au în viața unui tânăr.

cover-2

Pe scurt, prin Generatia Auchan:

    • încurajăm parteneriatele pe termen lung între școală și mediul economic, pentru a armoniza educația cu nevoile pieței muncii.
    • punem la dispoziția adolescenților ateliere de dezvoltare personală, formare profesională și stagii de practică într-o companie de succes.
  • suntem alături de tineri timp de 3 ani de liceu, pentru a le încuraja evoluția și a obține rezultate vizibile.

Cum functioneaza?

În fiecare semestru școlar, Generația Auchan îi provoacă pe tineri cu:

    • 2 zile matematică aplicată + 2 zile de educație non-formală, cu trainerii din Școala de Valori.
  • perioadă de practică în magazinele Auchan, sub îndrumarea unor profesioniști din cadrul companiei.

În program vor fi implicati direct angajați din Auchan, care, pe lângă prezența în cadrul atelierelor, vor putea oferi informații despre compania lor și detalii relevante cu privire la locurile de muncă disponibile.

Atelierele de educație nonformală sunt structurate pe baza conceptului Practică, Învață, Aplică – un model eficient de învățare, care permite acumularea cu ușurință a cunoștințelor și abilităților noi.

Cand si unde are loc?

Generația Auchan se desfășoară pe durata a 3 ani. Programul debutează în luna octombrie 2016 pentru 25 de elevi de clasa a 9-a din liceele tehnice si economice din Brașov. Îi vom acompania pe acești adolescenți într-o călătorie de învățare și dezvoltare, până în clasa a 11-a, când vor fi mai pregătiți să-și contureze un viitor profesional și personal pe măsura aspirațiilor proprii.

Parteneri