Se ia o comunitate locală, se mobilizează tinerii și se trece la rezolvarea problemelor. Am pornit un nou “domino” educațional prin care transmitem încredere, dorință de implicare și de schimbare în bine! Se numește Generația Z și are loc în județul Mureș, alături de comunitatea noastră locală de acolo și în parteneriat cu Orange România.

Generația Z este reprezentată de nativii digitali, primii care au crescut utilizând tehnologia mobilă și social media. Sunt tineri implicați, cărora le place să experimenteze și să se afle în mijlocul evenimentelor. Am pornit de la această trăsătură și am zis s-o transformăm într-un avantaj pentru toată lumea, mobilizându-i pe tineri să fie activi în rezolvarea problemelor și nu doar în semnalarea lor.

generatia Z

Ne propunem să creăm un efect pozitiv în lanț în rândul unui număr cât mai mare de elevi, atât din mediul urban, cât și din cel rural. Așadar, adolescenții din comunitatea Școala de Valori Mureș își vor uni forțele cu elevii din localitatea Sângeorgiu de Mureș, județul Mureș, pentru a găsi și implementa soluții la problemele locale. Toată acțiunea se întâmplă sub îndrumarea atentă și prietenoasă a mentorilor din compania Orange.

Ca pregătire pentru ce va urma, în perioada 18-19 iunie 2018, trainerii Școlii de Valori vor susține 2 sesiuni pentru 10 mentori din cadrul Orange România, despre cum să comunice cu adolescenții și cum să lucreze eficient împreună, pregătindu-i pentru interacțiunea cu “Generația Z”.

În următoarele zile, 20-22 iunie, mentorii trec la treabă și livrează 5 ateliere pentru cei 40 de adolescenți din Școala de Valori Tîrgu-Mureș pe teme ca: gândire critică, rezolvarea problemelor, lucru în echipă, fundraising, comunicare cu instituțiile publice etc.

Ce va urma? Te ținem la curent!

Și noi suntem curioși să vedem care sunt problemele identificate și ce soluții inedite vor găsi participanții!