Știm că adolescenții au nevoie de îndrumare, mai ales în liceu, când sunt demotivați, confuzi și dezamăgiți. De aceea, alături de Asociația Lume Bună, am lansat proiectul GenZ 2.0, care își dorește să aducă schimbare prin vocea lor, a celor care au nevoie cel mai mult de un început nou – elevii generației Z.

Irina, Maia, Andrei, Maria, Radu, Călin, Andreea, Miruna, Cristi, Elena, Renee și Vlad sunt cei 12 liceeni din Bucureşti care vor sa distrugă mitul conform căruia adolescenții iau totul de-a gata.

În perioada ianuarie – iunie 2019, ei învață cum să devina arhitecţii propriei vieți și co-creatori în procesul de învățare. Elevii vor construi “curriculum-ul” unei școli ancorate în prezentul lor prin materiale regizate, filmate şi editate chiar de ei, pentru trei domenii:  şcoală, viaţă, viitor.  Clipurile vor ajunge la alte mii de elevi prin platformele online de socializare.

Ei vor descoperi cum pot să transmită mai departe informaţii prin propriul filtru şi printr-o abordare diferită, dar pe care ar vrea sa o vadă mai des la şcoală. 

Până la acest moment, elevii s-au format ca echipă și au descoperit cum se pot crea materiale educaţionale de impact, în urma întâlnirii cu specialiști din domeniu. Le-au fost alături Florina Dumitrache (specialist scenariu & editare video), Alexandra Zegrean (specialist Graphic Design) și Delia Georgescu (profesor de limba română).

În următoarele luni, liceenii trec la treabă și vor lucra la realizarea materialelor video gândite şi filmate de ei. În acest proces vor fi susținuți de mentorii Adriana Sumănaru, Oana Hanganu și Cristiana Mihăilă.

Gen Z 2.0 este cadrul în care vocea generației Z poate crea o schimbare. Numărătoarea inversă a început deja și devenim din ce în ce mai siguri că “Soluția suntem noi, Generația Z. Suntem noi, sunteți voi, sunt toți cei care vor să acorde o șansă noii generații.” Acordați și voi o șansă noii generații, citiți-i și urmăriți-i povestea! Vom reveni cu informații calde 😉