Când ești deja la facultate, crezi că an de an vei descoperi materii care te vor ajuta să te dezvolți, să te pregătească pentru jobul potrivit. Însă, ai nevoie și de contexte care să pună cap la cap informații și experiențe, ai nevoie de proiecte care să aducă alături tineri capabili să schimbe societatea prin antreprenoriat social. Iar acești tineri sunt studenții din proiectul PepinTEEN. 

George-Daniel Dina este student la Universitatea Transilvania din Brașov și urmează cursurile de master: Politici Contabile, Audit și Control de Gestiune, iar acum face parte din proiectul PepinTEEN. Tânărul a decis să se înscrie în proiect, pentru că își dorește să încerce cât mai multe programe noi, care nu sunt în aria domeniului său. 

George face parte din echipa care se va ocupa de Hub-ul educațional de la Brașov, alături de alți 4 studenți, care au trecut prin proiectul PepinTEEN.

După ani buni de școală în care răspunsurile greșite erau taxate, George a învățat în proiectul PepinTEEN că poți evolua fără teama de a nu deține informația corectă. Pe parcursul proiectului, i-a plăcut „modul în care au fost gândite și predate atelierele și modul în care s-a format conexiunea rapidă între participanți”. 

Proiectul i-a adus lui George încredere, l-a ajutat să se transforme din introvertit în tipul cool al echipei și să scape de frica de comunicare. „Cu siguranță, proiectul mi-a dezvoltat diferitele tipuri de gândire și am învățat mai multe metode de a învăța. Totodată, am conștientizat că trebuie să îmi dezvolt noi skill-uri și să învăț constant pentru „future jobs” și pot spune că am lucrat și la atenție.”

George a venit în proiectul după ani buni de voluntariat și cunoaște ce înseamnă implicare socială. Pentru el, voluntariatul înseamnă împlinire și nu ține cont de timp când poate să fie de ajutor. Pasionat de fotografie și scris, crede că proiectul îi va aduce completarea de care are nevoie pentru un job care să ține pasul cu viitorul. „Pot spune că mi-a deschis noi orizonturi și noi arii de cunoaștere pe care cu siguranță voi încerca să pășesc în viitor.”

Proiectele educaționale scot tinerii din zona de confort, îi pregătesc pentru provocările vieții reale și îi fac să înțeleagă că pe lângă învățarea clasică există și alternative, care îi vor ajuta să se dezvolte pe tot parcursul vieții. George le-a transmite un sfat tinerilor care însă se gândesc dacă un proiect educațional îi poate ajuta să devină mai buni. „Mai mult decât liceul sau facultatea la care ești contează să îți găsești activități și cercuri de prieteni în care să te dezvolți ca persoană, iar proiectele educaționale sunt o oportunitate bună. Experiențele și competențele dobândite vor avea un impact mai mare asupra ta decât notele și diplomele.”