W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

GfK Research Lab

Momentan, înscrierile pentru acest proiect sunt închise.

Statistică, baze de date, cifre, tabele și diagrame. Dacă te pasionează aceste elemente, ai ocazia să explorezi domeniul cercetării de piață în GfK Research Lab, un proiect inedit care adaugă valoare cunoștințelor acumulate în facultate și îi pregătește pe studenți să intre în forță pe piața muncii.

Ce este GfK Research Lab?

GfK Research Lab este primul program de dezvoltare din Iași destinat specialiștilor în cercetare de piață, unde participanţii află cum arată mediul de lucru într-o organizație dinamică, alături de oameni pasionați și cum pot folosi informațiile deja dobândite în cadrul facultăţii.

Compania GfK, de peste 13 ani lider în cercetarea de piaţă din România, este în căutare de tinere talente pe care să le susţină în dezvoltare, astfel încât să devină specialiști cu o pregătire tehnică adecvată cerințelor actuale. Cu o cultură organizaţională bazată pe inovație, expertiză globală, încredere şi grija pentru clienți, GfK îşi doreşte să găsească cei mai potriviţi viitori angajaţi, pasionaţi de cercetare şi cunoaştere socială.

gfk research lab 4

Cui se adresează

Proiectul GfK Research Lab se adresează studenților din anul 3 și masteranzilor din domeniile: Economie și administrarea afacerilor, Matematică, Sociologie și Psihologie din Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași, cât şi studenţilor din domeniile Matematică-Informatică, Automatică şi Calculatoare din Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi.

GfK Research Lab are mai multe componente, create special pentru a oferi participanților o experiență de învățare cât mai interactivă și utilă:

  • Modulul de Soft Skills – cinci zile de educaţie non-formală în care tinerii iau parte la ateliere susţinute de traineri din Şcoala de Valori, își descoperă valorile personale şi profesionale şi dobândesc abilităţi utile în carieră (comunicare, lucru în echipă, leadership, eficiență, persuasiune, feedback, rezolvarea problemelor și luarea deciziilor etc).
  • Modulul de Technical Skills – 3 săptămâni de internship alături de specialişti din echipa GfK Iaşi, structurat pe 3 module, în funcţie de abilităţi şi preferinţe:
    • Scripting – Aici se dezvoltă, testează și lansează în platformele globale GfK instrumentele eficiente de colectare a datelor, folosind HTML/ JavaScript.
    • Data Processing – Este “camera motoarelor” din activitatea de cercetare de piață. Echipele din acest departament interpretează datele colectate online, telefonic sau de pe teren și le transformă în informații de business pentru clienți. Se lucrează mai ales în softuri specializate de analiză de date de genul SPSS și Quantum, cu ajutorul cărora se realizează procesare de date, prelucrări statistice sau analize speciale.
    • Charting – Cu ajutor unor aplicații software de prelucrare grafică a datelor, echipa de la Charting transpune datele într-o formă grafică din care clienții pot evalua opțiunile si deciziile de business în raport cu produsele sau serviciile analizate. Pentru a activa în acest departament ai nevoie de gândire analitică, viziune și creativitate.

gfk research lab 2

gfk research lab 1

Studenţii iau parte la o serie de workshop-uri în care experimentează soft-urile interne GfK, asimilând un set de informaţii tehnice ce suplimentează cunoştinţele dobândite în facultate.

  • Internship/ Angajare – Participanții cu cele mai bune rezultate vor fi angajați în cadrul companiei GfK Iaşi sau vor fi recompensați cu internship-uri și burse de merit.

Prima ediție GfK Research Lab

… a avut loc în aprilie 2016, la Iași. Au participat 62 de de tineri, cu vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani, ce au trecut prin două etape de selecție: un interviu și un Escape Room inedit. Dintre studenții participanți, 20 au fost sau sunt în curs de angajare la GfK Iași, iar alți 10 vor beneficia de câte un internship în cadrul companiei. În plus, în anul universitar viitor, GfK va oferi 4 burse de studii.

Programul GfK Research Lab a fost cea mai interesantă experiență din facultate de până acum. Am învățat lucruri noi, mi-am creat o impresie generală despre mediul de muncă care mă așteaptă după facultate și am înțeles importanța dedicării personale într-o activitate.

Partea de hard skills a fost palpitantă, cu buni profesioniști care ne-au îndrumat și cu dorință arzătoare de a ne afirma. În doar trei săptămâni, am învățat bazele unui nou program, iar examenul final a fost o metodă prin care ne-am evaluat gradul de înțelegere și adaptare la situaţii noi. Dacă m-aș întoarce în timp, cu siguranță aș alege să particip din nou la acest program.

Doina Jitoreanu, participant

gfk research lab 3

GfK Research Lab este o oportunitate de a testa o companie, un departament, o activitate. 

Să împărtășești altor oameni cunoștințele tale este ca și cum ai încununa munca depusă până în acel moment. Astfel, această experiență de a deveni trainer pentru GfK Research Lab a adus o satisfacție foarte mare pe plan professional pentru noi.

… Prin GfK Research Lab considerăm  că am așezat o piesă importantă la “puzzle-ul” lor profesional…

Mara Ginju, Senior Charting Specialist, GfK

GfK Research Lab este acel gen de eveniment care defineşte viaţa unui student. Oferă posibilitatea descoperirii de noi abilităţi, consolidarea celor necesare domeniului în care îşi doresc să profeseze, cât şi oportunitatea unui job aşa cum şi-l doresc.

Ceea ce m-a impresionat la participanţii proiectului GfK Research Lab a fost determinarea cu care s-au prezentat la ateliere, certitudinea cu care îşi exprimau viziunea despre cum arată jobul lor de vis, cât şi modul în care defineau care sunt următorii paşi pe care îi au de urmat pentru a ajunge la versiunea lor cea mai bună.

Florin Ofileanu, Trainer Şcoala de Valori

PARTENER

GfK_logo_RGB