“Trebuie să împrăștii semințele. Să le iubești. Să ai încredere în ele. Doar așa, pot deveni tot ceea ce îți dorești.”

Cu bucurie te anunțăm că suntem parte din “Golden seeds”, un proiect marca Assamblage, care își propune susținerea tinerilor talentați. Acesta debutează cu o colecție-capsulă de bijuterii ce va contribui la oferirea unor burse artistice în cadrul Assamblage – Școala de Bijuterie Contemporană. 

Colecția capsulă preia tematica semințelor ca simboluri ale începutului – asemenea boabelor de fasole din care încolțește vrejul magic, proiectul adresează întrebări despre dorințele și visele din perioada copilăriei.

Ce pasiuni aveam la vârsta de 12 ani? Pe câte le-am urmat? Ce pasiuni noi am descoperit de atunci? Ce semințe ne-ar plăcea să fi plantat în noi?

Concret, vânzările pieselor vor contribui la strângerea de fonduri pentru bursele artistice în cadrul Assamblage – Școala de Bijuterie Contemporană. Primul beneficiar al acestei burse va fi un tânăr/ o tânăr talentat(ă), ales/aleasă din comunitatea de tineri a Școlii de Valori, care se va bucura de suport pentru a-și cultiva pasiunea pentru artă.

Colecția va fi găzduită de Autor 2018 – Târg internațional de bijuterie contemporană, care are loc pe 5 și 6 mai la Teatrul Național București. Ulterior, piesele vor fi disponibile pe platforma Assamblage. Assamblage este în prezent principala și cea mai activă platformă din România dedicată bijuteriei de autor, contribuind la creșterea activității în zona designului de bijuterie, în strânsă legatură cu domenii conexe precum arhitectura, designul de produs, zona de fashion și arte vizuale.

“Golden seeds” vine în continuarea a două proiecte Assamblage cu tradiție în cadrul Autor – Premiul Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană, acordat în fiecare ediție unui designer emergent, și “Next Steps by Assamblage”, un proiect de susținere a 5 designeri debutanți în cadrul evenimentelor de profil din bijuteria contemporană.