W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

GROW Summer Camp 2015 - Jurnalul unei tabere magice

GROW Summer Camp 2015 – Jurnalul unei tabere magice

Posted in Proiecte and tagged , | Leave a Comment

Valorile comune, dorința de dezvoltare și pasiunea pentru educație și multiculturalism au adus împreună, de-a lungul celor 5 ani de GROW, 13.100 de adolescenți care au savurat experiența GROW, 464 de traineri internaționali care au livrat cu dăruire și entuziasm sesiunile GROWzave, și 172 de coordonatori voluntari care alături de alți 1100 de voluntari au dat viață proiectului, au adus zâmbete și voie bună în viața adolescenților.

După acești 5 ani minunaţi, am sărbătorim împreună rezultatele și impactul proiectului prin GROW Summer Camp, tabăra în care am reunit familia GROW, adică elevi ambasadori, coordonatori, trainee, precum și iniţiatorii programului, alături de cei mai importanți parteneri naționali GROW. Timp de 5 zile ne-am bucurat de energie, distracţie, prietenie, dezvoltare şi am strâns în suflet mii de momente wow. Şi pentru că o asemenea aventură merită împărtăşită, iată cum am trăit noi tabăra GROW:

În prima zi am ajuns încet-încet cu toţii la Şăulia, ne-am acomodat unii cu alţii şi am vorbit despre conceptul taberei. Am trecut prin jocuri de cunoaştere, am împărtăşit poveşti de viaţă şi am discutat despre “Călătoria Eroului, iar seara am încheiat-o cu reflecţii de grup şi un somn odihnitor.

grow summer camp jurnal

Ziua 2 a fost despre conştientizare, despre înţelegerea valorilor personale şi descoperirea lucrurilor care ne motivează, ajutaţi de simulări şi jocuri interactive. În mijlocul unei zile caniculare ne-am răcorit cu o zdravănă bătaie cu apă, apoi am dat viaţă Regatului Pendo, unde am învăţat ce înseamnă să iei decizii in societate, să te regăseşti în anumite grupuri sociale cu valori comune şi să gândeşti pe termen lung.

În ziua 3 ne-am trezit gata de acţiune, ancoraţi în prezent, şi ne-am apropiat mai mult de procesul de decizii individuale participând la alegerea guvernatorului GROW. Pentru restul zilei, liceenii au putut alege mai multe ateliere la care să participe, cu teme pe toate gusturile: de la rugby, dans grecesc sau salsa până la abilităţile de lucru din 2020, ce înseamnă să fii voluntar, improvizaţie sau fundraising.

Ziua 4 a fost adânc ancorată în viitor, pentru că fiecare am stat cu noi înşine şi am pus pe hârtie, fiecare pentru el, Călătoria Eroului din mine. Am visat cu ochii deschişă, am făcut planuri măreţe legate de unde vrem să ajungem şi cum vrem să fim în viaţă. Apoi, pentru a concretiza planurile, ne-am împărţit pe grupe de lucru şi am pus bazele mai multor proiecte comune pe care vrem să le facem în societate, cursuri, o nouă tabăară, fiecare în functie de visuri şi dorinţa de contribuţie. Seara s-a încheiat cu un minunat oic de tabără, în faţa căruia ne-am transformat fricile în curaj şi am crescut aripi pentru viitor.

tabara de vara adolescenti grow

În ultima zi, ziua 5, am creat galeria Călătoriei Eroului şi toţi am putut vizualiza ceea ce ne dorim şi vrem să facem, am urmărit filmuleţe realizate în cadrul taberei, am dat şi am primit feedback, ne-am ţinut mult în braţe, am plâns, am râs, ne-am luat la revedere unii de la alţii ştiind că oricum vom fi conectaţi şi vom fi împreună, pentru că am simţit magia GROW şi pentru că suntem familia GROW.

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *