Hub-ul de Cărămidă București

Valorile HUB-ului

Încredere

Învățare continuă

Lucru în echipă

Adaptabilitate

Misiunea Hub-ului de Cărămidă

Misiunea hub-ului este de a oferi adolescenților pasionați de dezvoltare „cărămizile” pe care le pot folosi în construirea fundației profesionale, prin intermediul unor activități educaționale interactive, precum workshop-uri, webinarii, treasure hunt-uri.

Cine suntem noi

Suntem o echipă de tineri studenți ce împărtășesc valori și interese comune și care au ca scop aducerea unui plus valoare comunității din care fac parte. În cadrul hubului educațional am adoptat diverse roluri pentru a putea facilita desfășurarea activităților, astfel:

Alina - responsabilul de fundraising( Investitori)
Oportunitatea de a fi community manager în cadrul Hub-ului de Cărămidă este una care apare o dată în viață pentru niște tineri ca noi. Prin intermediul proiectului PepinTEEN, am ajuns să facem lucruri la care nici nu ne-am fi gândit că sunt posibile, să învățăm skill-uri de management, comunicare, gândire critică, lucru în echipă și nu numai. Aici ne-am putut dezvolta abilitățile, pe care le și punem în practică acum, construindu-ne propriul hub. Îmi place foarte mult că toate atelierele, treasure hunt-urile, masterclass-urile pe care plănuim să le aducem la viață vor aduce o schimbare în viața tinerilor din București. Atât noi, cât și colegii de la celelalte hub-uri din Brașov, Cluj și Iași avem un scop comun, la care lucrăm împreună pentru a-l atinge.

Claudiu - responsabilul financiar( ingineri)
În momentul în care am pornit pe acest drum ideea de a gestiona un hub mi se părea un vis frumos, dar se pare că visul a devenit realitate. Această oportunitate reprezintă spațiul ideal de învățare atât pentru viitorii participanți cât și pentru noi deoarece impedimentele de care ne lovim ne fac să ieșim din zona de confort și să ne depășim limitele. Cât despre activitățile pe care urmează să le desfășurăm, atât eu, cât și echipa de care aparțin, dorim să vină ca o completare și desăvârșire a cunoștințelor și abilităților pe care elevii le dețin.

Cristiana - responsabilul de comunicare (Designeri)
Este o ocazie rară când ieși de pe băncile facultății să-ți ofere cineva șansa de a pune bazele unui hub educațional în București, în orașul în care sunt o mulțime de oportunități. PepinTEEN este o alegere, alegerea de a învăța și de a-mi oferi din timpul liber pentru acest proces. A fost opțiunea mea care a devenit o oportunitate în carieră. Iar asta am decis să le oferim și elevilor, alegerea de a participa în proiectul PepinTEEN în cadrul Hub-ului de Cărămidă și de a pune o cărămidă în peretele viitorului lor profesional pentru a avea parte de mai multe oportunități.

Karina - responsabilul de implicare comunitară și voluntariat (Arhitecți)
Aș putea spune ca a fi parte din echipa Hubului de Cărămidă, a fi edu-prenor, este despre multe lucruri. Despre meet-uri spontane și câteodată ședință care par interminabile. Despre o cantitate serioasă de muncă. Despre oportunități, care se ivesc de peste tot. Dar în special despre oameni. Cred că, mai presus de toate, asta mi-a adus proiectul PepinTeen, niște oameni ale căror valori, dedicare și pasiune devin o lecție. Și cred că mai este și despre a da mai departe. Am participat timp de 7 luni la ateliere la care am învățat unele lucruri pe care credeam că le știu deja și altele pe care nu credeam că le voi învăța vreodată, iar cea mai frumoasă parte, partea care m-a determinat să vreau să rămân în proiect, este partea care urmează. Partea în care noi avem oportunitatea să dăm mai departe, să construim ceva care să dureze, cărămidă cu cărămidă. Așa că, meet-urile spontane au ajuns să îmi placă, iar până și cele mai interminabile și lungi ședințe ajung să se ducă. Dar ceea ce facem, oamenii cu care lucrăm? Acestea vor rămâne, cu siguranță, pentru mult timp.

Sandra - responsabilul operațional (Maiștri)
Să fii edu-prenor este, într-adevăr, ca un rollercoaster. Sunt momente dificile sau provocări pe care trebuie să le depășim, dar reușim să facem asta ca echipă, motiv pentru care prind putere datorită lor și reușesc să ajung în vârful acestui rollercoaster. Până la urmă, facem acest lucru pentru alți oameni, pentru liceeni, și vrem să le oferim cele mai frumoase experiențe, iar ceea ce mă face să continui de fiecare dată este rezultatul pe care îl aștept de la acest proiect, impactul pe care simt că îl aducem în comunitatea noastră.

Activități propuse

Obiectivul principal al Hubului din Cărămidă este de a ajuta un număr de maxim 100 de liceeni să-și dezvolte soft skills și IT skills necesare pregătirii pentru joburile viitorului. Un obiectiv specific este construirea unui mediu plăcut de învățare non-formală care să îndrume procesul de autodescoperire al fiecărui adolescent implicat în activitățile întreprinse de hub. Un alt obiectiv specific este lansarea unor provocări care să antreneze creativitatea și să stimuleze spiritul de echipă.

Hub-ul de Cărămidă în social media

am nevoie de imagine logo