W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Cercetare

La Şcoala de Valori construim caractere pentru România de mâine, aşa că ne dorim să-i cunoaştem mai bine pe tinerii de astăzi şi să-i descoperim cum sunt ei cu adevărat, dincolo de stereotipuri. Iar ca imaginea să fie cât mai obiectivă, ne-am propus să avem o componentă de cercetare în activitatea noastră, astfel încât prin intermediul studiilor realizate alături de profesionişti să aflăm cine şi cum sunt, de fapt, tinerii români.

Studiile ne ajută să organizăm şi să îmbunătăţim programele şi atelierele noastre, ca acestea să fie “croite” pe măsura aşteptărilor. În plus, vrem să aducem la lumină portretul tinerilor din generaţia actuală, pentru că informaţiile despre aceştia lipsesc sau sunt întunecate de prejudecăţi. Dacă şi tu vrei să-i cunoşti mai bine pe tinerii români, poţi afla câteva detalii din cercetările noastre de până acum:

Universul adolescenților 2.0
Universul adolescenților 2.0 între online și offline
Alternând între viaţa reală şi mediul online, lumea adolescenţilor este subiectul a numeroase dezbateri şi critici. Cum sunt liceenii de azi, în realitate? Ce fac pe Internet? Cum îşi petrec timpul liber? Ce tipuri de comunicare adoptă în relaţia cu prietenii? Ce planuri de viitori au în ceea ce priveşte facultatea şi cariera? Pentru a răspunde la aceste întrebări, am realizat cercetarea “Universul adolescenţilor 2.0. Citește mai mult
Incursiune
Incursiune în lumea adolescenţilor
Pentru că ne dorim să descoperim cât mai multe despre viziunile adolescenţilor şi diferenţele dintre ele, în perioada octombrie 2014 – februarie 2015 am dezvoltat o cercetare calitativă în 6 licee bucureştene şi am analizat deosebirile dintre elevii care învaţă în licee teoretice şi cele tehnologice. Am urmărit modul în care aceştia privesc educaţia, valorile şi am avut în vedere şi relaţia lor cu familia şi prietenii. Citește mai mult
Valorile şi modelele
Valorile şi modelele tinerilor din România
În luna mai 2014 am efectuat o cercetare naţională despre “Valorile şi modelele tinerilor din România”, în parteneriat cu IPSOS Research România şi Ministerul Educaţiei Naţionale.
Am explorat astfel câteva mituri despre adolescenţi şi am vrut să aflăm în ce măsură au un corespondent în realitate. Deşi se spune că nu sunt responsabili, nu mai ştiu ce înseamnă respectul...Citește mai mult
Gifted teens in Romania:
Gifted teens in Romania: where from & where to?
Tinerii excepţionali merită să-şi pună în valoare talentul şi să-şi atingă potenţialul! Pentru că ne preocupă viitorul adolescenţilor speciali, alături de UNLOCK, în anii 2013-2014, am realizat cercetarea “Gifted teens in Romania: where from & where to?”, prin care am vrut să-i înţelegem mai bine pe aceşti liceeni minunaţi.

Citește mai mult

Elevii cu rezultate școlare deosebite
Elevii cu rezultate școlare deosebite Cine sunt? De ce și cum învață?
În cadrul proiectului EUROEDU, în perioada septembrie-octombrie 2011 am desfăşurat cercetarea “Elevii cu rezultate școlare deosebite – Cine sunt? De ce și cum învață? Ce interese au?”, despre tinerii cu aptitudini speciale. Am luat în considerare liceeni cu performanţe deosebite, nu doar cele şcolare sau olimpice.

Citește mai mult

Ne dorim ca studiul despre valorile tinerilor să devină o tradiţie a organizaţie noastre şi de aceea ne-am propus să îl realizăm anual, pentru a avea în permanenţă date actualizate despre tinerii din noua generaţie. Astfel, pe această pagină vei găsi mereu informaţii “la cald” despre cum sunt tinerii de astăzi, nu din vorbe, ci din fapte.