W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Invitati speciali la atelierele Think Ahead 2015

Invitati speciali la atelierele Think Ahead 2015

Posted in Proiecte and tagged , | Leave a Comment

După o perioadă de pauză, Think Ahead a revenit în forţă! Săptămâna trecută ne-am bucurat să găzduim în birou atelierele Gândeşte pentru tine, Argument şi Pendo. 5 zile la rând, una din camerele sediului nostru a fost luată cu asalt de grupul vesel de participanţi la Think Ahead, iar entuziasmul şi încântarea lor s-au simţit dincolo de uşile închise.

În  fiecare zi am avut cam 14-16 adolescenţi prezenţi la ateliere, care s-au acomodat repede unii cu alţii şi au intrat în “joc” cu deschidere şi curiozitate. Ghidaţi de echipa de facilitatori formată din Andreea, Alexandra şi Irina, adolescenţii s-au simţit în largul lor, implicându-se 100% în activităţi. Am avut exerciţii şi jocuri pe toate gusturile, despre valori şi dezvoltare, argumentare, dezbatere, tehnici de public speaking, stabilire de obiective etc. Pendo a fost un bun prilej pentru adolescenţi să se costumeze cu accesorii trăznite, ca să intre mai bine în diferite roluri şi să descopere ce-i cu valorile şi de ce sunt ele importante.

Marţi seară, la Gândeşte pentru tine, am avut şi invitaţi speciali: ne-au vizitat 3 profesionişti din cadrul BNP Paribas Leasing Solutions, sponsorul acestei ediţii a proiectului, datorită căruia am putut oferi gratuit adolescenţilor experienţa Think Ahead.

Partenerii noştri de la BNP Paribas Leasing Solutions au decis să susţină atelierele Think Ahead deoarece li se pare valoros să contribuie la educaţia adolescenţilor, cei care reprezintă schimbarea. Astfel, vor ca tinerii să aibă ocazia de a se autocunoaşte şi a alege cu claritate drumul în viaţă şi cariera potrivită.

Sub moto-ul “Am ales să fac asta…”, invitaţii le-au vorbit participanţilor Think Ahead despre cum văd ei succesul şi cum au ajuns să lucreze la BNP Paribas Leasing Solutions. De asemenea, au povestit cum erau ei ca adolescenţi şi ce preocupări şi frământări aveau. Nici de data aceasta nu au lipsit întrebările, liceenii fiind curioşi să afle detalii despre joburile invitaţilor şi valorile lor.

Chiar dacă programul era între 14:00 şi 20:00, întâlnirile s-au prelungit cu cel puţin o oră în fiecare seară, pentru că adolescenţii au dorit să mai rupă un pic de timp pentru discuţii şi schimb de impresii. Cum educaţia formală şi cea nonformală se îmbină de minune, într-una din seri, după atelier, liceenii noştri au lucrat împreună…temele la fizică. Din proprie iniţiativă, s-au aşezat pe terasă, şi-au scos caietele şi, timp de o oră, au rezolvat probleme de fizică 🙂

Cei mai mulţi dintre tinerii Think Ahead au fost de clasele a 11a şi a 12a, deja participanţi la ale proiecte Şcoala de Valori. S-au întors tocmai pentru că le-au plăcut experienţele avute cu noi în trecut şi simt nevoia de mai mult. Vor să ne rămână aproape şi să se alăture echipei de voluntari, care creşte cât vezi cu ochii. Încrederea lor ne-a aşezat pe feţe zâmbete pline de mulţumire, iar în inimi, multă recunoştinţă.

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *