Ionela Mihaela Suciu, bursieră stART la pictură, se pregătește de o toamnă cu provocări artistice, după ce în ultima perioadă a experimentat o serie de tehnici de lucru. Îi ținem pumnii să-și îndeplinească obiectivele și să-și pună în valoare talentul în continuare!

“Prima jumătate a anului 2018 a luat sfârșit mai brusc și neașteptat decât uscarea vopselelor, punând bazele pentru lucruri și mai bune. Cu sprijinul Bursei stART am reușit să mă extind în mai multe ramuri ale artelor plastice și să aprofundez ceea ce îmi doream încă de când am aplicat pentru aceasta. 

Studiul anatomiei faciale conferă mai multă dimensiune și viață portretelor mele, iar pentru individualizarea unui stil propriu (mai ales prin cromatică și compoziție), pe lângă experimentare, am analizat lucrările unor mari artiști, atât români cât și străini, de la Grigorescu la Monet, în cadrul Muzeului Național de Artă Contemporană și a Galeriilor de Artă Europeană și Națională, observând schimbările în stilul artistic.

De la pictatul cu acuarele și acrilice pe hârtie m-am extins la ulei pe pânză și la artă murală, dar și la personalizarea articolelor vestimentare. În cadrul cursului de arhitectură pe care îl urmez,  am întâmpinat provocarea de a construi o mașină în miniatură, fapt care mi-a stârnit interesul legat de modul în care metalul interacționează cu lumina și de importanța texturii.

În prezent pregătesc o serie de portrete și studii ale tenului, cât și picturi care ilustrează diverse concepte, toate pentru o expoziție personală din luna septembrie. De asemenea, mă pregătesc pentru câteva concursuri care vor avea loc în toamnă.”