Jungla Urbană
Money Edition

Concepută la poale de munte, în orașul - perlă a Moldovei, Piatra - Neamț, unde timp de 10 ani a fost evenimentul cel mai așteptat de sute de tineri, Jungla Urbană ajunge anul acesta pe litoralul Mării Negre, chiar în Capitala Tineretului 2021, Municipiul Constanța. Conceptul de ”Jungla Urbană” a fost creat de voluntarii Asociației de Sprijin Comunitar ”ACS” din Piatra - Neamț în anul 2009 și reprezintă o cursă bazată pe metoda „treasure hunt” la care participă tineri grupați în echipe de câte 4 persoane.

INSCRIERE

JUNGLA URBANĂ MONEY EDITION

Anul acesta, Jungla Urbană va fi organizată în Municipiul Constanța pe 31 iulie și 21 august de către Asociația Școala de Valori și Banca Comercială Română, în parteneriat cu City Park Mall și Asociația de Sprijin Comunitar ”ACS”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Modalitatea de înscriere

Înscrierea la concurs este gratuită și este permisă oricărui tânăr care are vârsta 14- 35 ani și care face parte dintr-o echipă formată din 4 persoane. Înscrierea concurenților se poate face:

  • online, completând formularul de aici.
  • offline, la punctele mobile și voluntarii evenimentului de pe plaja Constanța

Termen limită înscrieri concurenți: 19 august 2021

Persoanele interesate să participe în calitate de voluntari la organizarea concursului Jungla Urbană Money Edition se pot înscrie completând formularul de aici.

Mecanismul de concurs

Concurenții parcurg un traseu de circa 10 km pe raza Municipiului Constanța și Stațiunii Mamaia exclusiv pe jos, fără să folosească vreun mijloc de transport.

Participanții nu cunosc decât punctul de start, respectiv City Park Mall, Constanța, și au ca misiune să parcurgă în timpul cel mai scurt întregul traseu, până la Finish, trecând prin mai multe puncte de control a căror localizare o vor afla doar dezlegând mesajele - indicii primite și rezolvând probele de pe traseu.

Primele echipe care au ajuns la finish și au trecut prin toate checkpointurile în ordinea corectă se vor califica în etapa finală, care va consta în mai multe probe ce vor testa atât perspicacitatea, cât și spiritul de echipă și spontaneitatea, în urma cărora se vor decide echipele câștigătoare.

Premii

Premiul I: 1000 lei/ pers.- 4000 lei/echipă

Premiul al II-lea : 700 lei/ pers. - 2800 lei/echipă

Premiul al III-lea: 500 lei/ pers. - 2000 lei/echipă


La finalul competiției, toți concurenții primesc garantat câteva surprize gustoase

Număr de participanți estimat

300 participanți + 120 voluntari + 10 organizatori per serie = 430 persoane

De ce Jungla Urbană?

Proiectul este menit să favorizeze lucrul în echipă, buna dispoziție, activitate cu miză și rezultat concret. Creează mediul potrivit în care oamenii să socializeze, să fie autentici.

Căutarea indiciilor este un exercițiu fizic în sine și în același timp stimulează adrenalina și simțul de aventură al participanților.

Antrenează responsabilitatea, ascultarea, comunicarea, leadership-ul.

Stimulează mai multe dimensiuni mentale în mod simultan: cunoștințe teoretice (de geografie, istorie, artă, educație financiară etc.) și abilități practice (orientare în spațiu, în natură, utilizare GPS, rezolvarea problemelor, creativitatea, gândirea logică etc.).

Rezultate anterioare. Premii și recunoașteri

9 ediții cu peste 1000 de concurenți 14 - 19 ani

Peste 600 de voluntari implicați și peste 6000 de ore de voluntariat

Proiectul de tineret al anului în domeniul Sport - 2015 (Ministerul Tineretului și Sportului)

Finalist la Proiectul de voluntariat al anului în domeniul sport la Gala Națională a Voluntariatului 2019,
organizată de Federația Volum.

Un proiect al

Parteneri

Partener de mobilitate

Suporteri

Parteneri ONG

Jungla Urbană

31 iulie 2021

Category:
  • All Categories
  • Digital
a. Cum ti s-a parut concursul din 31 iulie Jungla Urbană Money Edition?
Consider ca acest concurs a fost unul ce a reușit sa pună in evidență calitatile fiecărui participant și sa testeze echipele intr-un mod cât mai variat. De la momentele de cumpănă provocate de indiciile primite și pana la gestionarea unor momente critice precum proba finala sau cele in care oboseala își spunea cuvântul, sunt de părere ca acest concurs a reușit sa impresioneze.

b. Ce vi s-a părut cel mai interesant?
Poate cel mai interesant lucru referitor la acest concurs a fost reprezentat de gradul de competitivitate pe care a reușit sa îl creeze intre echipe și cum acesta împingea limitele fiecărui participant dincolo de blocajul psihic pe care îl aveam.

c. De ce ai recomanda unui tânăr să participe?
As recomanda participarea oricărui tânăr la acest concurs pentru ca reușește sa ofere o zi plină de amintiri, una pe care, indiferent de rezultatul final, și-o va aminti multă vreme. Pe lângă acest aspect, ajungi sa iti cunosti prietenii mai bine, sa observi cum fiecare reacționează in anumite situații limita, reușind, astfel, sa formeze o relație mai strânsă. Concursul testează nu numai capacitatea fizica, ci și viteza de gândire și cunoștințele generale, perfect pentru un tânăr ce își dorește sa se pună la încercare.