Dincolo de a fi o activitate relaxantă, cititul este o modalitate foarte bună de a ne dezvolta creativitatea, a înțelege noi perspective ale unei probleme sau a pătrunde cu imaginația în lumi diferite față de a noastră.

Pentru că ne dorim ca un număr cât mai mare de liceeni să descopere bucuria cititului, am lansat proiectul Jurnal de scriitor, creat special pentru a trezi apetitul de lectură al Generației Z. Vrem să schimbăm percepția tinerilor asupra cărților, astfel încât aceștia să se împrietenească în timp cu lectura și să descopere magia cititului.

Iar pentru ca impactul să fie mai profund și provocarea pe măsură, am decis să ne adresăm adolescenților din comunități care nu au acces la evenimente literare sau cărți potrivite vârstei și preocupărilor lor. Așadar, vom merge în:

  • Săcele – Liceul Tehnologic “Victor Jinga”
  • Răcari – Liceul Teoretic “Ion Ghica”
  • Câmpina – Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”
  • Focșani – Școala Gimnazială “Alexandru Vlahuță”

“Complici” în misiunea noastră avem patru scriitori români contemporani, care le vor fi mentori adolescenților în explorarea universului literar: Bogdan Coșa, Elena Vlădăreanu, Mihai Duțescu și Cristina Ispas.

Concret, elevii vor participa la cinci întâlniri cu scriitorul alocat școlii lor, întâlniri structurate sub forma unor cluburi de lectură. În cadrul lor, vor avea conversații despre citit, vor primi recomandări de cărți faine și vor descoperi cum lecturile le-au schimbat viața scriitorilor invitați.

Suntem nerăbdători să aflăm impresiile tinerilor! Te vom ține la curent cu evoluția lor!


Proiectul Jurnal de Scriitor este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și implementat cu susținerea partenerilor Avis, Forbes, Goethe Institut și Radio România Cultural.