W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Jurnalul unei conferinte Exceptionale: 84 de tineri schimba lumea prin propriile pasiuni

Conferinţa Excepţionalii 14-15 martie 2015 Connect Hub

Jurnalul unei conferinte Exceptionale: 84 de tineri schimba lumea prin propriile pasiuni

Posted in Proiecte and tagged , ,

Tineri cu vârste între 16 şi 18 ani care au propria afacere, dezvoltă aplicaţii online, fac grafică pentru clienţi străini, învaţă copiii defavorizaţi limba engleză sau dans, scriu pentru reviste ori îşi creionează propria carte, organizează conferinţe de business sau proiecte sociale. Da, astfel de adolescenţi există, sunt o realitate. Ne-am convins de asta la conferinţa Excepţionalii, unde am cunoscut 84 de liceeni minunaţi, determinaţi să-şi urmeze visurile şi să schimbe lumea cu puterea minţii lor.

Conferința Excepţionalii s-a desfăşurat pe 12 martie la sediul primitor al Bibliotecii Naţionale a României, unde i-am întâmpinat pe tinerii veniţi din toată ţara. Această zi a fost dedicată interacţiunilor cu cei 20 de speakeri, oameni-model din România, lideri de opinie, antreprenori şi artişti care şi-au construit prin talent, pasiune şi determinare cariere de succes. În cadrul panelului şi al Bibliotecii Vii, tinerii participanţi au discutat cu personalităţi precum: Marius Ghenea, Zoli Tóth, Adriana Alionte, Felix Pătrăşcanu, Liliana Preoteasa, Ionuţ Budişteanu, Andrei Roşu, Mihaela Reese, Maria Dermengiu, Vlad Mixich sau Liana Buzea, aflând direct de la aceştia povești autentice despre reușite și eșecuri, însoţite de emoţiile, trăirile şi sentimentele din spatele acestora.

 

Excepţionalii au profitat la maxim de cadrul oferit de conferinţă pentru a se dezvolta, au făcut schimb de opinii cu tineri având aceleaşi preocupări şi au obţinut câteva “reţete” pentru o carieră sau o iniţiativă antreprenorială de succes.

La rândul lor, speakerii s-au arătat impresionaţi de personalitatea adolescenţilor şi de entuziasmul cu care se implică în diferite proiecte pentru a-şi dezvolta pasiunile:

„Evenimentul a fost unul de calitate, atât în ceea ce priveşte participanţii cât şi speakerii. Am plecat cu o impresia excelentă despre participanţi şi organizatori, doar cu regretul că nu am reuşit să dedic mai mult timp acestei conferinţe.”

Marius Ghenea, antreprenor

„Întâlnind Excepţionalii aleşi de Şcoala de Valori mi-am dat seama că nu e încă nimic pierdut. Dimpotrivă. Şi ca oricât de prost ar fi sistemul de învăţământ de acum, oricât de „complicată” e încă societatea românească de acum, cineva e cu ochi pe ea. Şi aceşti „cineva” sunt determinaţi să facă lumea asta mai bună. Am plecat de la întâlnirea cu tinerii excepţionali plin de încredere.”

Mircea Țiplea, Senior Advisor

Aventura tinerilor excepţionali a continuat pe 13 martie prin vizite la sediile unor companii – BCR, King, Fan Curier, Green Gate, Depanero, Hanul Berarilor, Business Magazine – şi ale unor instituţii şi ONG-uri – Biblioteca Naţională a României, Teatrul Naţional Bucureşti, Muzeul de Artă, Viitor Plus, CROS, unde aceştia au putut vedea ce înseamnă o zi de muncă în diferite medii organizaţionale şi au aflat ce presupun diferite meserii.

 

Pe 14 şi 15 martie, tinerii excepţionali au petrecut un weekend plin de creativitate în spaţiul prietenos de la Connect Hub. Au participat la ateliere, au făcut schimb de idei, au lucrat în echipă şi au pus la cale un proiect pentru comunitate, la care vor avea acces gratuit mulţi alţi tineri: o platformă online despre profesiile şi meseriile din România. Această platformă va fi realizată de participanţi în următoarea lună, lucrând în echipă şi comunicând online, structuraţi în „departamente” cu responsabilităţi stabilite de ei. Şi-au propus ca platformă să fie plină de informaţii şi exemple reale din piaţă, ținând cont de abilitățile și meseriile cerute în 2020.

 

Am stat de vorbă şi cu tinerii Excepţionali, care ne-au împărtăşit impresiile lor la finalul a 4 zile efervescente, presărate cu emoţii, experienţe de dezvoltare şi interacţiuni valoroase. Iată ce ne-au spus:

Conferinţa Excepţionalii a însemnat pentru mine un uriaş pas înainte. Timp de 4 zile am avut şansa de a mă afla în mijlocul unui grup de tineri extraordinari, adunaţi din toate colţurile ţării cu scopul de a-şi face cunoscută pasiunea. De asemenea, am cunoscut oameni de succes care ne-au împărtăşit adevărate lecţii de viaţă şi care au avut puterea să mă inspire şi să îmi ofere o nouă perspectivă asupra viitorului. Este incredibil cum doar câteva zile pot transforma nişte necunoscuţi în prieteni pe viaţă, şi nişte vise în adevărata realitate.”

Ada Romanţi, participantă

Proiectul Excepţionalii, fără dubii, a fost o experienţă care mi-a marcat viaţa. Nu de multe ori aştept laude pentru lucrurile pe care le fac, mai ales când vine vorba de voluntariat, dar să aflu că am fost selectat să particip la acest proiect a însemnat recunoaşterea merielor mele. O experienţă care a dat de fapt startul ei şi care m-a făcut să mă gândesc la viitor şi să îl văd sub o altă formă, o formă plăcută mie. Am realizat prin prisma unor oameni deosebiţi că acest excepţional nu se obţine niciodată fără muncă şi perseverenţă. Ionuţ Budişteanu m-a fascinat din acest punct de vedere şi m-am bucurat enorm că am avut ocazia să îl “citesc” în cadrul Bibliotecii Vii”

Bogdan Covrig, participant

Nu ne rămâne decât să le urăm mult succes Excepţionalilor noştri şi să aşteptăm lansarea platformei online, la care lucrează împreună cu atâta dăruire!

Vezi mai multe imagini de la Conferinţa Excepţionalii pe pagina noastră de Facebook!

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *