V-am mai povestit despre proiectul Cegeka Digital Youth, a cărei primă ediție a adus universul digital mai aproape de liceeni.

Anul acesta, alături de compania Cekega România, am organizat la Liceul de Informatică ”Grigore Moisil” din Iași ateliere practice pentru elevii pasionați de IT. Programul a inclus cursuri de Java, Android Studio și metodologiile Agile Scrum, precum și ateliere de soft skills, în care am discutat cu adolescenții despre viitorul tehnologiei: Internet of things, Digital Literacy, Work skills 2030. 

La final, cei 20 de elevi participanți s-au organizat pe echipe, și-au pus imaginația la lucru și au creat 3 aplicații prin care au pus în practică lucrurile învățate în cadrul workshop-urilor.

Și pentru că știm cât de mult contează mediul de lucru și învățare, cu susținerea companiei Cegeka România am mai făcut un pas pentru ca tinerii să aibă parte de experienţe educaționale pe gustul lor: modernizarea laboratorului de informatică din cadrul liceului ieșean.

Viitorii programatori au acum un loc mai prietenos unde să scrie primele linii de cod și să se antreneze pentru o carieră în noile tehnologii.

Laboratorul Cegeka Digital Youth Iași în cifre:

Investiția s-a ridicat la peste 37.000 euro și a fost folosită la achiziționarea a 33 de calculatoare de ultimă generație, împreună cu mobilierul și echipamentele necesare pentru ca liceenii să beneficieze de un cadru modern și confortabil la orele de informatică. De acest spațiu super-cool se vor bucura aproximativ 1075 de elevi care învață anual în cadrul liceului.

Un eveniment atât de fain merită sărbătorit, așa că la deschiderea oficială a laboratorului de informatică de la Iași de joi, 8 noiembrie 2018, am avut invitați speciali.

Elevii liceului au putut discuta cu experți din domeniul IT, angajați ai Cegeka, despre ce înseamnă meseria de programator și cum pot să ajungă într-o zi creatori de aplicații și programe inedite.

Și pentru că o profesie trebuie aleasă cu pasiune, ultramaratonistul Andrei Roșu ne-a povestit despre cum să explorezi diferite domenii pentru a-ți găsi “acel ceva” care-ți face inima să bată mai tare. În cazul său, alergarea și provocările extreme, după ce a testat muzica și banking-ul.

Acum nu ne rămâne decât să așteptăm noi idei și aplicații dezvoltate de tinerii programatori de la Iași! Între timp, proiectul Cegeka Digital Youth continuă cu o nouă ediție la București, de data aceasta cu ateliere despre limbajul de programare Python și soft skills pentru dezvoltarea competențelor viitorului.