W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Laboratoruldecariere.ro

Q: Cum arată viaţa după facultate?

A: Exact aşa cum ţi-o construieşti.

Pentru ca trecerea de la anii studenţiei la job să nu te ia pe nepregătite, BCR, în parteneriat cu Şcoala de Valori, lansează un set integrat de servicii online care să te ajute să te dezvolţi pe plan profesional, în ritmul tău, complementar cu educaţia din facultate. Indiferent că vrei să te angajezi sau să-ţi deschizi propria afacere, laboratoruldecariere.ro îţi oferă suport şi inspiraţie pentru carieră.

LC - Logo color

După ce în 2015 am desfăşurat cu succes ediţia-pilot a proiectului Laboratorul de Cariere la Cluj și apoi o versiune blended learning în Iași, am decis să “transportăm” know how-ul programului în mediul online, integrându-l într-o platformă care îşi propune să încurajeze legăturile dintre tinerii studenţi, profesori şi persoanele din mediul business din România. Astfel, am construit mediul necesar pentru a crește o comunitate coagulată și independentă.

laboratoruldecariere.ro este o platformă de învățare non-formală special concepută pentru a te susţine să-ți găsești mai ușor un loc pe piața muncii pe măsură ce lași anii de student în urmă. Are la bază sistemul elearning, adică un mod de învăţare online extrem de flexibil, care poate fi personalizat cu uşurinţă în funcţie de interesele fiecăruia. Prin intermediul său, noi îţi punem la dispoziţie un flux constant de resurse educaţionale, pe care tu le vei utiliza pentru a-ţi clădi propriul traseu profesional, conform cu visurile şi pasiunile tale. Periodic, vom adăuga conținut nou, astfel încât să ai acces la ultimele noutăți din domeniu.

laboratorul de cariere

Ce aduce nou laboratoruldecariere.ro?

  • Un spaţiu personal de învăţare (personal learning environment)

Platforma se bazează pe învăţarea online, astfel că programul ţi-l faci tu. Nu există un orar impus, deci poţi să iei parte la curs noaptea sau dimineaţa, de la birou sau stând confortabil în fotoliu, de acasă sau din orice alt loc cu acces la internet. Îţi oferim libertatea de a învăţa în ritmul propriu. Ai un spațiu personal pentru profilul tău și poți discuta cu alți studenți prin mesaje directe pe platformă.

  • Informaţii, instrumente şi resurse actuale

Modulele de învăţare sunt structurate în aşa fel încât să nu fii bombardat cu sute de concepte noi deodată. Ele conțin resurse video, multimedia, pdf, text în pagina online, creat şi structurat astfel încât să îndeplinească obiectivele de învăţare pre-stabilite. Un modul reprezintă „o materie de studiu” şi conține mai multe cursuri ce presupun în total circa 8-15 de ore de studiu individual, proiecte etc. structurate pe 4 săptămâni.

După lansare, vom colecționa pentru tine interviuri-video cu oameni-model din comunităţile locale (antreprenori, manageri etc.), locuri de muncă şi programe de internship, ştiri despre diferite târguri sau evenimente educaţionale, informaţii despre programe de exchange etc.

  • Aplicabilitate şi recunoaștere

La sfârșitul fiecărui set de cursuri de o săptămână vei primi un quiz prin care vei aplica informațiile învățate si vei obtine un punctaj. La finalul modulului, adică după cursurile din cele 4 săptămâni, vei primi un certificat electronic nominal de absolvire al modulului.

În unele dintre module vei găsi și ceva provocări presărate printre cursuri. Poți alege să le rezolvi singur sau în echipe virtuale, aflate la distanţă, exersând astfel una dintre competenţele importante ale viitorului. Ai şansa de a-ţi face prieteni noi, un grup de studiu, sau poți pune la cale proiecte ”schimbă-lume” cu tineri din alte colțuri ale țării.

laboratorul de cariere

  • O comunitate formată din studenţi, profesori şi oameni de business

Platforma se adresează în special studenţilor, iar în timp dorim să atragem alături de noi profesori, oameni de afaceri şi alte persoane interesate de educaţie şi dezvoltarea profesională proprie. Chiar dacă nu (mai) eşti student, poţi beneficia gratuit de resursele puse la dispoziţie de platformă, doar înregistrându-te.

Profesorii îşi vor putea îmbunătăţi/dezvolta metodele de livrare, adaptându-le stilului de învăţare al noilor generaţii, şi vor dobândi cunoştinţe în domenii conexe pentru dezvoltare personală.

Companiile vor putea posta anunțuri de internshipuri și contribui cu resurse educaționale pe teme ce vor face studenții mai angajabili.

Cum functioneaza

Platforma este gratuită şi nu presupune niciun fel de costuri din partea utilizatorilor.

Ca simplu vizitator, ai acces la o serie de resurse de dezvoltare profesională, însă pentru a primi propriul spaţiu de învăţare pe platformă și acces la resurse mai complexe și complete, trebuie să te înregistrezi şi să-ţi creezi un cont. Dacă eşti ambiţios şi te ţii de treabă, vei putea accesa resurse „premium”, pe platformă sau în afara ei (sesiuni online, live, pe diverse teme, rewards pentru cei mai implicaţi şi dedicaţi etc.).

Când închei cu succes cel puţin un modul de învăţare, primeşti un certificat de absolvire (în format electronic) al modulului, dovadă a competenţelor dobândite. În timp, acesta va fi recunoscut de angajatori ca un semn al seriozității, ambiției și dorinței tale de dezvoltare.

laboratorul de cariere

Ce vei invata

laboratoruldecariere.ro este spaţiul unde nu înveţi pentru că “trebuie”, ci pentru că îţi doreşti. Aici descoperi cine eşti, ce potenţial şi abilităţi ai, le creşti şi apoi îţi construieşti o carieră pe măsură.

Prin parcurgerea modulelor de elearning îţi dezvolţi un set de competenţe folositoare în carieră şi obţii mai multă claritate cu privire la oportunităţile profesionale de pe piaţa muncii. Astfel, vei face cu succes trecerea de la viaţa de student la cea de angajat sau antreprenor.

Dezvoltă-ți abilitățile de angajabilitate pe laboratoruldecariere.ro – acele abilități care ajută la obţinerea şi păstrarea unui loc de muncă, precum şi la avansarea în carieră! Poți începe cu “Ce vreau și ce pot oferi?” – un modul de autocunoaștere sau “Eficiență personală” – o calitate necesară oricărui profesionist.

Intră pe laboratoruldecariere.ro şi conectează-te la resurse actuale pentru cariera ta! 

În infograficul de mai jos poți vedea cum s-a desfășurat până acum activitatea pe platformă.

Fondatori

bcr logo  Scoala de Valori logo colorat fundal transparent

Partener media

logo cariere  Logo Bucuresti_blue_small  logo-Advice