Cu o vastă experiență în domeniul educațional și al formării profesionale, Laurenția știe să facă legătura dintre joburile pe care le-a avut și necesitățile actuale ale elevilor. A lucrat în mediul public și privat, a început ca voluntar și a ajuns să dețină funcții de conducere în diverse instituții și consilii ale unor organizații europene. Și-a desăvârșit pregătirea profesională în domeniul drepturilor omului, dreptului internațional public și afacerilor europene atât în țară cât și la diverse instituții de prestigiu din străinătate. Acum, este manager de proiect pentru Academia de Cariere Tehnice (ACT by PEPCO, ediția 2022) și mai coordonează și proiectele educaționale Erasmus+ “Skills for Life” și “Youth, believe in you and become an entrepreneur! – You Can Be!”.

Îi aduc bucurie lucrurile mici, de zi cu zi, și a învățat de la copiii săi cum să transpună în educație veselia și joaca, astfel încât să-și continue călătoria de dezvoltare și cunoaștere prin recunoștință și aprecierea aproapelului. Își ia energia și din „realizările  personale și profesionale care mă împlinesc ca individ: multe fapte bune și timp dedicat pentru activități caritabile, apartenența la structuri, echipe și proiecte în care contribui cu experiența mea și care mă ajută să îmi continui propria călătorie de dezvoltare, cunoaștere și care îmi aduc bucurie, recunoștință și apreciere pentru tot ceea ce fac, alături de oameni minunați pe care îi apreciez.”

Echipa Școala de Valori și participanții din proiecte știu că pentru Laurenția este importantă fericirea aproapelui, așa și-a construit și planul de carieră în domeniul educației. „Vreau să contribui, să sprijin și să mă implic în orice ințiativă valoroasă din domeniul educațional în care cred, cu care rezonez și cred cu tărie că educația schimbă destine! Cred că educația, la orice nivel și la orice vârstă, dă tuturor o șansă la o viață mai bună și șansa oamenilor de a fi FERICIȚI cu ceea ce fac! Fără bucuria de a face ceea ce ne place și ce ne aduce satisfacție  în viața de zi cu zi, nu suntem împliniți și nu putem face performanță.”

Tocmai de aceea s-a alăturat organizației Școala de Valori, pentru că împărtășea aceleași valori, aceeași viziune și are convingerea că doar ajutând generațiile noi „să-și dezvolte potențialul putem schimba în bine viitorul oamenii, putem deveni adevărați creatori de fapte bune și de schimbare socială.”

Laurenția este manager de proiect ACT by PEPCO din luna februarie a acestui an, participanții o îndrăgesc, iar părinții se bucură de transformările aduse de proiect, pentru că au înțeles că prin intermediul acțiunilor desfășurate, copiii lor își pot descoperi potențialul, își dau seama ce îi interesează cu adevărat și pe ce abilități se pot baza dacă vor să-și dezvolte o carieră. „Proiectul ACT by PEPCO este un adevărat ghid către primii pași din cariera viitorilor absolvenți de liceu, pe lângă conținutul educațional complex al activităților din proiect (ateliere, evenimente inspiraționale, vizite, practică, tabără), tinerii își dezvoltă încrederea în sine și au capacitatea de a își construi un plan de dezvoltare personală, un plan de carieră și, mai ales, învață cum să aibă un management eficient al timpului, al resurselor lor și cum să își îndeplinească obiectivele propuse la nivel personal.” 

Iar în acest proces de învățare și dezvoltare, tinerilor le sunt alături profesioniști dedicați, pasionați de educație și de lucrul cu tinerii, de la traineri la antreprenori și personalități. Managerul de proiect consideră că există câteva cuvinte care pot defini proiectul ACT by PEPCO: inspirație, motivație, descoperire, dezvoltare, încredere, potențial și carieră.

În luna august, la Școala de Valori punem accent pe empatie, deoarece știm că împreună, putem descoperi un potențial la care nici nu ne-am gândit. Este nevoie să ne ajutăm, să fim alături unul de celălalt și împreună să aducem schimbarea în societate, cu ajutorul educației, a fiecărui proiect, a fiecarui participant. Așa că empatia devine, așa cum crede și Laurenția, o „comoară” în domeniul educației, „cu ajutorul ei descoperi resurse nebănuite în cei din jur, activezi emoțiile și capacitățile individuale nedescoperite și le crești ajutând persoanele să se autodepășească, să se descopere și să fie uimite de potențialul lor, să își crească nivelul de încredere și respect de sine. Empatie nu poate exista (cel puțin pentru mine) fără bunătate, toleranță și respect față de diversitatea și unicitatea fiecărui individ. Suntem atât de diferiți și minunați, fiecare în felul nostru unic și doar apreciind această diversitate putem contribui fiecare, la maxim, în domeniul nostru de activitate.”

Laurenția este unul dintre deschizătorii de drum pentru elevii care au ajuns în proiectul pe care îl coordonează, pune accent pe educație pentru că doar așa putem să ne descoperim ca indivizi, să creștem și să ne reinventăm pentru a nu ne opri niciodată din transformările care ne vor duce către împlinire. Managerul de proiect are și câteva sfaturi pentru tine, elevul, studentul, părintele sau profesorul din comunitatea Școala de Valori, pentru că niciodată nu e prea târziu să ne uităm spre noi: „Este important să descoperim și să învățăm ce ne place, doar așa o vom face cu bucurie, vom deveni buni profesioniști în domeniul nostru de activitate, vom avea satisfacția că avem o misiune și vom simți că prin ceea ce facem putem schimba ceva în comunitatea noastră și pentru a îi ajuta pe cei din jur. Cred mult în puterea tinerilor de a schimba lumea, de a produce schimbări sociale care ne ajută pe toți să avem o viață mai bună. De aceea și educația trebuie să fie atractivă, vizionară și realizată prin metode cât mai creative, inovative și care să fie în tandem cu provocările tehnologice ale secolului nostru.”