Miros de primăvară, soare (în sfârșit!), flori, haine colorate și multe zâmbete pe stradă. Un context perfect pentru a sărbători Dragobetele, ziua românească a iubirii! Cu această ocazie, noi îți oferim în dar un buchet de gânduri despre iubire, culese de la câțiva dintre speakerii Excepționali. Te invităm să citești ideile lor și să ne lași un comentariu cu propriile tale gânduri despre iubire! 

Aylin Cadîr

Iubirea.

Iubirea pentru mine e ceva ce am crezut dintotdeauna că merit. Că merit s-o am. Merit să fiu iubită. Experiența m-a învățat să nu o tratez ca și cum mi se cuvine. O merit, dar o și prețuiesc.

Și apoi mai e iubirea pe care o dăruiești. Iubirea ta față de altcineva. Asta este o altfel de bucurie. E ceva ce te împlinește ca nimic altceva.

“A world without love is a deadly place.”


Liana Buzea

Iubirea este o emoție, dar și un nivel de conștiință. Atunci când îl atingem (deci când înțelegem cu mintea, cu inima și când resimțim în tot corpul), experiența de viață arată complet diferit. E ca o trecere de la alb-negru la color.

Încă nu am cuvintele să descriu trăirile de iubire, emoția și nivelul de conștiință iubire, atunci când le experimentăm. Din experiența mea (subiectivă) părem să plutim, să simțim o bucurie față de tot ce ne înconjoară și cu toate acestea să fim foarte conștienți de ceea ce trăim și ceea facem. Vibrăm pur și simplu prin fiecare por, simțim o recunoștință pentru tot ce ne înconjoară și suntem lucizi în același timp. Suntem într-o curgere și suntem mult mai naturali și degajați. E o combinație unică, foarte rară în experiența mea, dar cu atât mai de prețuit. Urez tuturor această emoție și nivel de conștiință. Nimic nu mai este la fel după ce am ajuns acolo.


David Timiș


Mihaela Feodorof

Februarie este luna cu dragoste, de la Dragobete.

Dar ce să fie oare tumultul acesta de trăiri, de la fluturii din stomac până la privirile galeşe? Despre iubire se scrie şi o să se tot scrie, dar timpul este singurul care validează sentimentele noastre.

A iubi este măsura în care tu ai uitat de tine, iar binele celuilalt e mai presus de orice. A iubi este călătoria în doi indiferent de poţi, sau nu, să păşeşti. A iubi este puterea de a ierta. A iubi este reflecţia încrederii pe care o ai în însoţitorul tău de drum. A iubi este puterea pe care o capeţi în doi. A iubi este răspunderea în faţa lumii pentru viaţa care se naşte din tine.

Să iubeşti este un dar. Bucură-te de el.


Radu Puchiu

Caz real. Azi. Birou, agitație, intâlniri, subiecte grele, uf!, semnături, ‘jde mailuri… Ei, bine!, în mijlocul lor primești un mesaj în care te întreabă: “Ce e dragostea?”

Bam! Blocaj total! Scenă de mannequin challenge, doar că tu ești cel nemișcat.

Și apoi încep să-ți vina în minte, într-un amestec haotic, nume, scene de film, melodii, pasaje din cărțile dragi, flori, parfum… Wow, respir! Observi orhideea de pe biroul colegei, pisica ce se întinde pe acoperișul de vis-a-vis, soarele blând, Lana del Rey cântând „Love” la radio. Și poza celei dragi. Ah, ea!

Toate erau acolo așteptând întrebarea asta legată de dragoste ca să le poți vedea.

Nu știu să spun exact ce e iubirea, dar poate că tocmai asta-i frumusețea ei. Oricum, stiu unde o găsesc.

Vin!


Adriana Istrate

De Dragobete, vă rog să vă îndrăgostiți din nou de familie, de prietenii voștri, să vă îndrăgostiți din nou de cărți, să ne îndrăgostim de protecția mediului și a animalelor. Să ne îndrăgostim de cunoaștere, în general!


Claudiu Butacu, “Puteri de nemurire”

Un gând scurt despre iubire,
Cu de toate presărat
Nu ajungi la despărțire
Decât dacă te-ai blocat

Nu ajunge o frântură
Sau o oră de amor
Să ieși din încurcătură
Fără să muncești cu spor

Ia de-apucă să iubești,
Nu-ncerca sa lași pe mâine
Că iubirea n-o ferești
E ca dragostea de câine

Doar că e mai presărată
Cu petale de iubire
Când băiatul și cu o fată
Prind puteri de nemurire!


Paul Badea

Multe școli de învățătură consideră iubirea elementul fundamental a tot ceea ce ne înconjoară. Se manifestă în foarte multe feluri, de la iubirea electronilor pentru nucleu, a pământului pentru soare, până la iubirea pentru meserie, trecând prin manifestările ei cele mai evidente. Tind să fiu de acord cu aceste școli de învățătură. Totodată, rațional mi se întâmplă des să îmi dau seama că iubirea nu este suficientă pentru a rezolva orice problemă. Atunci mă duc și-mi iau fetița în brate și realizez că este suficientă.