“Nu mi-am imaginat că prin Lego poți să descoperi atât de multe lucruri despre tine. Atelierul m-a făcut să conceptualizez anumite trăiri și emoții care vin la pachet cu profesia mea. De-abia aștept următorul atelier!” (Cosmin Moise – profesor de Limba și literatura română)

A fost un atelier terapeutic chiar, în care ne-am uitat mai mult la noi, ca profesori și ne-am confirmat încă o data de ce am ales această profesie. Mulțumi Școala de Valori pentru această experiență!” (Laura Arjan – Director Liceul Tehnologic Pucioasa)

Da, celebrele piese de Lego sunt bune nu doar pentru distracția celor mici, dar și ca instrumente de auto-descoperire. 

Ne-am bucurat să le oferim cadrelor didactice din proiectul Profesorescu o experiență inedită de autocunoaștere, printr-un atelier LEGO® SERIOUS PLAY® care s-a lăsat cu multe “aha-moments”, așa cum au mărturisit și profesorii participanți. Workshopul a fost facilitat de Nicoleta Marin, facilitator acreditat Lego Serious Play.

Metoda LEGO® SERIOUS PLAY® combină jocul cu dezvoltarea organizațională și gândirea sistemică, având ca scop explorarea și rezolvarea unor probleme reale în timp real. Este un proces documentat științific, ce se bazează pe cercetări de amploare în domeniul afacerilor, dezvoltării organizaționale, psihologiei și învățării. Abordarea de tip “hands-on, minds-on” stimulează imaginația și dezvăluie potențialul uman inaccesibil minții raționale.

Combinând creativ piesele colorate și cu ajutorul moderatorului, aceștia au aflat cine sunt la momentul actual, care este viitorul lor profesional și ce doresc sa descopere participând la proiectul Profesorescu.

Urmează și alte ateliere pentru cei 25 de profesori curajoși, care au ales să ia parte la acest program pentru a-și antrena abilitățile pedagogice. Timp de doi ani, le vom fi aproape și le vom susține dezvoltarea personală și profesională, pentru un impact pozitiv la toate nivelurile. Ei se vor familiariza cu metodele de învățare nonformală, pentru a le putea oferi elevilor o experiență educațională adaptată viitorului și nevoilor lor.