3 martie a fost zi de sărbătoare la noi!

Acum câteva luni, Școala de Valori a devenit un fel de părinte spiritual pentru ceea ce avea să devină comunitatea The Change Hub. Inițial, era o echipă de 5 tineri care își doreau să aducă în liceul lor, Spiru Haret, învățarea prin educația non-formală. Au primit aprobare de la direcțiune și au primit și un spațiu în interiorul liceului în care să-și materializeze visul.


Pentru că ne-a plăcut ideea lor și ne-au cucerit cu entuziasmul pe care îl aveau, ne-am hotărât să le fim alături și să îi susținem cu tot ce putem ca să-și dezvolte visul. Zis și făcut. Din septembrie 2017 și până astăzi, aproape fiecare sâmbătă ne-a găsit împreună livrând training-uri pentru zecile de adolescenți care s-au alăturat comunității. Pasiunea lor s-a răspândit în tot liceul și mai departe, astfel încât zeci de alți adolescenți au venit să participe la inițiativele The Change Hub și să învețe despre comunicare, leadership, project management.

The Change Hub crește în câteva luni ca alții în ani, așa că pe 3 martie le-am pregătit primul lor exemen serios! Pentru că urmează să implementeze în comunitate 5 proiecte extraordinare și pentru că știm că vor avea nevoie de susținere, le-am dat provocarea să ne pitch-uiască ideile.

Colegul nostru Ștefan Pălărie, care a fost permanent conectat cu comunitatea și care și-a luat angajamentul să îi ajute să crească, și-a căutat alți 3 wizards cu experiență în Project Management și i-a adus la masa Juriului care avea să evalueze proiectele. Oamenii cu baghetă magică care ni s-au alăturat au fost:  Luiza Amzolin, Gina Bujor, Alex Nae. Aceștia și-au pus resursele la bătaie pentru a oferi susținere financiară și mentorat celor 5 proiecte în perioada care urmează.


 


Sâmbătă dimineața, la ora 9:30, în sediul The Entrepreneurship Academy, 22 de tineri au venit să ne prezinte ideile mărețe pe care le au, ne-au povestit cum stau cu implementarea lor și care le sunt planurile de viitor. Au fost 4 ore cu prezentări care au scos adolescenții din zona de confort, dar care i-au pus în lumină foarte frumos.

Dincolo de emoțiile prezentării în public, s-a văzut implicarea și dedicarea adolescenților, se putea observa rezonanța dintre membrii echipei și, mai ales, entuziasmul față de frumusețea visurilor pe care le au pentru ei și pentru ceilalți.

Este fascinant cum se schimbă oamenii atunci când vorbesc cu pasiune despre cauzele în care cred!

Fiind un proces de învățare, la finalul pitch-urilor, toate cele 5 proiecte au primit feedback vis-a-vis de Relevanță, Impact, Organizare și Calitatea prezentării. De asemenea, au primit idei despre cum își pot contura proiectele astfel încât să își îndeplinească obiectivele și să aibă impactul pe care și-l doresc.

Dăm puțin din casă și vă spunem că urmează un proiect care va schimba interiorul liceului prin picturi alese cu sens, un târg intercultural care ne va aduce cunoașterea și misterele celor mai puternice culturi din lume, o conferință despre carieră pentru adolescenți, un proiect cu inimă mare (așa ne place să-i spunei serii caritabile, cu stand up și concert) și o conferință cu specialiști din diverse domenii, numai bună pentru respirat inspirație.

“Suntem oameni mici, cu un scop mare!”, am auzit noi într-unul dintre pitch-urile de sâmbătă și am zâmbit. Ne-am dat seama că ne aflam în încăpere cu niște oameni uriași, de fapt. Școala de Valori este norocoasă, avem casa plină de adolescenți ambițioși, care au curaj să viseze măreț. Și ne dăm seama că acești adolescenți ambițioși au aripi deja și creează noi case ale învățării non-formale. Pentru că acum știu că pot, că visurile lor sunt fezabile și că există oameni care să-i susțină.

Dacă vrei să fii un blue angel pentru unul dintre proiectele de mai sus și să ai oportunitatea, ca și noi, să vezi tineri devenind schimbă-lume, contactează-ne și îți vom face legătura cu adolescenții noștri!