Livia, bursiera stART pe care o cunoaștem astăzi, se lasă inspirată de natură, de imperfecțiunea și frumusețea plantelor, dar și a corpului uman. Visează să se dezvolte continuu și armonios prin artă, dorindu-și să urmeze o carieră în design. Mai multe aflăm chiar de la ea. 

“Mă numesc Livia, am 17 ani și studiez la Liceul Teoretic Dimitrie Cantemir din Iași. M-am gândit mult ce aș putea scrie despre mine care să fie relevant și inspirant. Desigur, ceea ce mi-a venit prima dată în minte este pasiunea pentru artă. Arta, pentru mine, nu este numai obiectul muncii unor artiști, ci este viața în general. Totul din jurul meu este artă și totul mă inspiră.

Deși studiez științele exacte, asta nu mă oprește să îmi urmez pasiunile și să mi le dezvolt. Ca fire, sunt o persoană foarte veselă, energică și prietenoasă, deschisă spre nou, entuziasmată de necunoscut și de aventuri. Ador să desenez, să cânt, să dansez, să fac fitness și să gătesc, dar dintre toate aceste pasiuni, ceea ce îmi este mai drag e să desenez/pictez și să cânt. Prin acestea din urmă simt că reușesc să mă exprim cel mai bine, să exteriorizez gânduri și emoții.

Desenez de la vârsta de 4 ani și, sinceră să fiu, desenul m-a ajutat enorm prin faptul că mi-am exersat răbdarea. Ușor-ușor a devenit terapie, modul meu de a mă relaxa, iar cu timpul, această plăcere s-a dezvoltat. Am studiat arta la Liceul de Arte din Iași în gimnaziu, însă am ales ca la liceu să continui studiile la un profil real, pentru a avea o siguranță a viitorului cât timp studiez și mă bucur, în paralel, de artă.

Sunt fascinată de plante deoarece imperfecțiunile lor le conferă frumusețea. Și tocmai aceste imperfecțiuni sunt cel mai greu de perceput și admirat. Există o frumusețe aparte în natură, o frumusețe primordială, ceva simplu, crud, dar complex în substrat absolut minunat. Iubirea mea pentru natură s-a extins până la corpul uman. Ador să observ detaliile, să studiez modul de funcționare și să descopăr micile mistere ale acestuia.

Această fascinație pentru detalii și admirație pentru frumusețea și grația naturală m-au condus spre design. Mi-am descoperit pasiunea pentru designul interior de curând și, studiind tot mai mult, îmi dau seama că acesta va face cu siguranță parte din viitorul meu.

Mi-am dat seama că timpul pentru învățat lucruri noi nu se termină niciodată și că asta îmi doresc cu adevărat, să mă dezvolt continuu și armonios prin artă, prin cunoaștere, prin dragostea pentru viață și prin propria efervescență a ființei mele curioase și entuziaste.

Consider că artiștii creează pentru a se exprima într-o lume în care vorbele nu reușesc să cuprindă și să inspire adevăratul miez al sentimentelor, ci doar aparențe ale acestora, în care gesturile sunt rareori de-ajuns. Depinde de fiecare om dacă are încredere în vocea inspirației, în vârtejul pasiunii sau va refuza înstinctul creator.

Eu am ales să mă las purtată de vârtej. Tu?”