Visul tău merită o șansă, chiar dacă e vacanță 🙂 Continuă să lupți pentru el și să faci zilnic pași mici pentru îndeplinirea sa. Carmen ne-a inspirat prin articolul ei despre participarea la “Trust Up” Drobeta, unul dintre proiectele organizate de tinerii Excepționali în lunile trecute. Sperăm să te inspire și pe tine!


“Dacă m-ar întreba cineva despre ce înseamna cu adevărat <<Trust Up>>, m-aş rezuma la câteva cuvinte şi cu siguranţă aş spune putere amestecată cu nebunie! DA, nebunie pură, însă în sensul fascinant al cuvântului! De ce putere amestecată cu nebunie? Pentru că, în momentul în care hotărăşti să schimbi o mentalitate, să ajungi la sufletul zecilor de oameni ce stau în fața ta şi aşteaptă ceva ALTFEL, determinându-i să facă ce le place, să viseze şi să lupte pentru visurile lor, este evident un grad imens de putere şi de nebunie!

Pe parcursul acestei acţiuni, am avut onoarea de a face cunoştinţă cu 4 persoane, 4 speakeri motivaționali, 4 magnifici care activau în diferite domenii și care ne-au făcut să ne întrebăm in fiecare moment al discursurilor lor: “Cine suntem noi? Ce vrem noi?”

Ce am învățat eu în cadrul proiectului “Trust Up”?

Cel mai important lucru a fost că UN VIS, FĂRĂ LUPTĂ, RĂMÂNE UN VIS!

Pe parcursul acestei acţiuni, au fost nelipsite poveştile amuzante, care ne-au făcut să râdem minute în şir, întrebări ale căror răspunsuri ne-au surprins într-un mod hilar, dar nu au lipsit nici poveştile de viaţă care ne făceau să ne ridicăm diferite semne de întrebare despre cine suntem noi şi ce vrem noi cu adevărat.

Am învățat să ne ascultăm mai mult pe noi şi să lăsăm la o parte părerile celorlalți. Am învățat ca orice s-ar întâmpla în viaţă, indiferent dacă vor exista momente când vom spune “Nu mai pot!”, niciodată nu trebuie să ne pierdem valoarea, speranța că mâine va fi mai bine, că prin muncă, vom ajunge la obiectivul propus.

,,Fixați-vă obiective mari!” – aceste cuvinte pot spune ca mi-au rămas întipărite în mine şi sunt sigură că nu le voi uita niciodată.

La un moment dat m-am întrebat: “Ok, la ce ne folosesc nouă toate aceste lucruri, mie oricum îmi trebuie un loc de muncă stabil, în care să câştig bani…”. Răspunsul a venit fără să-l fi cerut: ,,Poţi avea o meserie din care nu vei obţine la început foarte mulţi bani, dar dacă faci asta cu pasiune, banii vor veni inevitabil!”

Lecția mea e: dacă îţi place să fii un coşar, fii cel mai bun coşar! Dacă visezi să fii cizmar, fii cel mai bun cizmar! Dacă visezi să fii doctor, fii un doctor minunat! Dacă vrei să fii un avocat, fii cel mai de încredere avocat şi câştigă toate procesele! În orice domeniu ai activa, fii mereu cel mai bun şi banii vor veni! În momentul în care îţi place ceea ce faci, ești deja pe drumul de a deveni foarte bun în domeniul tău.

Mă reîntorc la cel mai important lucru pe care l-am învățat in urma acestei acţiuni “Trust Up”, acela că: Un vis, fără luptă, rămâne un vis! Deci, luptă! Luptă! Luptă! Luptă pentru visul tău! Luptă pentru că el să devină realitate!

Nu este de ajuns să visezi, trebuie să lupți! Vrei să fii un geniu in IT? Analizează toate programele de pe calculator! Vrei să devii un bun scriitor? Citeşte, acumulează informații, dezvoltă-ți vocabularul, descoperă lumi noi și scrie, practică scrisul cât mai des cu putință! Vrei să devii un bun bucătar? Amestecă gusturi, condimente, creează reţete nemaiîntâlnite, îmbunătățește-le pe cele deja existente! Totul depinde de câtă determinare ai, câtă voinţă, câtă putere de a lupta pentru visul tău!

Iar la final, vreau să-l citez pe unul dintre cei 4 speakeri, spunând:

“Toţi ne-am născut liberi, doar că unii muncesc mai mult în vacanţa de vară!”