Ne bucurăm să o avem din nou pe talentata Mălina ca bursieră stART la muzică. Despre idealul ei, despre învățare, dar și despre experiența de la masterclass-ul din Kronberg, ne-a povestit în rândurile de mai jos. Te invităm să le citești și să vizionezi clipul cu interpretare ei de excepție!

Numele meu este Mălina Ciobanu, am 18 ani și sunt elevă la Colegiul Național de Arte “Octav Băncilă”, secțiunea vioară.

Idealul meu în acest moment este dorința de a-mi perfecționa interpretarea până la cel mai înalt nivel posibil, să concertez – pentru că cel mai bine mă simt pe scenă, împărtășind cu publicul ceva din lumea frumoasă a sunetelor, și să lucrez la calitatea mea umană, deoarece consider că ceea ce spunea Enescu – “Muzica este oglinda sufletului omenesc” este adevărat întru totul. Îmi doresc să am ocazia de a întâlni cât mai multe tipuri umane și să trăiesc experiențe diverse. Până acum, am avut de învățat din toate întâmplările, faptele, experiențele care s-au petrecut în viața mea, indiferent că sunt negative sau pozitive, acestea au rolul de a ne dezvoltă – totul depinde de modul în care noi le gestionăm.

Motto-ul meu: “Trăiește clipa. Indiferent de cum se încheie, a fost o experiență.”

Ca persoană sunt destul de introvertită la o primă întâlnire și uneori prea onestă, în calitate de violonistă sunt autocritică, perseverentă și ador să fiu pe scenă. Sunt unul dintre ținerii care își doresc să se catapulteze într-un viitor creat de ei, de valorile lor și m-aș bucura să mă aflu într-o comunitate în continuă creștere, unde tinerii să primească ceea ce reprezintă cel mai important factor în dezvoltarea lor – EDUCAȚIA.

Aici nu mă refer la educația pe care o primim din băncile școlii, unde trebuie să “tocim” anumite lucruri ca mai apoi să realizăm că nu am învățat nimic ce ar putea să ne ajute în formarea noastră ca oameni și profesioniști, ci o educație superioară, în cazul meu primită de la profesioniști din domeniul muzical internațional. În acest sens pot menționa cea mai recentă și una dintre cele mai importante experiențe pe care le-am avut – participarea la masterclass-ulKronberg Academy Violin Masterclasses 2017”.

După acest curs am reușit să conturez anumite cunoștințe și am putut întâlni oameni cu adevărat profesioniști din acest domeniu. Am învățat o mulțime de lucruri noi și am aprofundat ce cunoșteam deja. Mi-am dat seama că se pune accent pe perseverență, seriozitate, muncă și creativitate. Timp de 8 zile am avut oportunitatea de a participa la lecții deschise și workshop-uri, pe lângă lecțiile mele că participant activ. Am avut ocazia să observ mediul plăcut de lucru și motivant, iar în acel moment mi-am dat seama că se merită să faci eforturi pentru a ajunge acolo.

Bineînțeles că participarea mea nu ar fi fost posibilă fără bursa din cadrul programului “bursele stART”. Sprijinul acordat este imens în comparație cu simplitatea unui “Mulțumesc!” pe care intenționez să îl adresez, însă acesta este rostit cu toată onestitatea și sper să nu își piardă din intensitate. Vă mulțumesc! Tinerilor muzicieni le recomand cu cea mai mare căldură această experiență.