Ne bucurăm foarte tare că proiectul GROW este util nu doar pentru adolescenți, ci și pentru traineri, voluntarii internaționali care animă sesiunile. Marina, voluntar din Spania, implicat în cadrul proiectului tip Serviciul European de Voluntariat “Practice. Learn. Step up!” implementat de Asociatia Școala de Valori și finanțat prin intermediul programului Erasmus Plus, spune că GROW a fost un context grozav pentru a se dezvolta și a dobândi mai multă încredere în ea.

“Să fiu trainer GROW a reprezentat una dintre cele mai uimitoare și complete experiențe din viața mea. La început eram puțin îngrijorată, deși făcusem deja activități de voluntariat cu copii, însă niciodată acest tip de activități cu adolescenți. Totuși, a fost fantastic, mi-au plăcut mult sesiunile, iar liceenii au fost super. 

Una dintre activitățile de care îmi amintesc cu plăcere este “gymkhana” din ultima zi, când adolescenții s-au simțit foarte bine, dar și cursa cu obstacole, unde s-au simțit vulnerabili și au avut multe de învățat.

Această experiență mi-a fost foarte folositoare și m-a ajutat să mă dezvolt. Inițial mi-a fost teamă să vorbesc în engleză în fața unui public atât de numeros de adolescenți, dar după primele două zile teama a dispărut. Adevărul este că am câștigat multă încredere în mine și mi-am antrenat abilitățile într-un mod remarcabil, ceea ce îmi va fi util în munca mea viitoare.

Dacă GROW ar fi un desert, ar fi un vulcan de ciocolată – la început pare un munte greu de urcat, dar când ajungi în vârf este o explozie de bucurie, distracție și creștere personală.

Recomand oricui această experiență deoarece te îmbogățește și este practică pentru viață, în depășirea fricilor și în dezvoltarea abilităților de orice fel.”