W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

ME Project

Înscrierile pentru acest proiect sunt momentan închise.

me project scoala de valori

Când auzi de învăţat, poate te gândeşti la ceva plictisitor, monoton, la o materie care trebuie “tocită” pentru testul de la şcoală. Însă “a învăţa” înseamnă şi să cunoşti oameni diferiţi, să vizitezi un muzeu, să lucrezi în echipă, să-ţi pui întrebări, să vezi un film şi apoi să-l discuţi cu prietenii, pe scurt – să afli lucruri noi în timp ce te simţi bine.

Pornind de la aceste aspecte, alături de compania Strauss Group, de ONG-ul World Vision şi în parteneriat cu mai multe licee din ţară, am creat ME Project. A rezultat un proiect simpatic, cu ateliere nonformale, ieşiri în oraş şi ceva aromă de cacao.

ME Project este un program pe termen lung, dedicat elevilor de liceu din clasele a X-a şi a XI-a, dar şi profesorilor şi şcolilor. Mai exact, se desfăşoară pe o perioadă de 2 ani şcolari: 2013 – 2015 şi se adresează atât adolescenţilor din mediul urban, cât şi celor din rural. Pe cei 100 de liceeni norocoşi, implicaţi în acest proiect, îi aşteaptă o aventură cu provocări, prieteni noi, bună-dispoziţe, momente de relaxare şi multe experienţe inedite de învăţare.

scoala de valori Me projectAvem o serie de 6 ateliere lunare în cadrul cărora aceştia îşi dezvoltă abilităţi folositoare în carieră, dar şi în viaţa personală: valori, stil personal de învăţare, comunicare şi lucru în echipă, puncte forte & puncte slabe, organizarea timpului, gestionarea banilor de buzunar, prezentare şi vorbit în public, realizarea unui CV, branding personal etc. Astfel, vor şti mai bine ce opţiuni au după terminarea liceului şi pe ce drum îşi doresc să meargă mai departe. Chiar dacă în prezent unii dintre aceşti tineri au dificultăţi la şcoală, prin ME Project suntem alături de ei pentru a-i ajuta să crească şi să devină mai buni.

Printre lecţii de autocunoaştere şi alegeri pentru viitor, facem împreună o vizită în fabrica de cafea Doncafe a partenerului nostru Strauss, unde aflăm povestea cafelei – drumul ei de la bobul verde la plicurile cu sortimente de produse, vedem live procesul de prăjire şi ambalare şi descoperim secţiile dedicate produselor instant şi cappuccino.

Bonus, între profesori, trainerii din ONG şi cei din companie va avea loc un schimb de experienţă, astfel încât proiectul să fie unul antrenant pentru toate părţile implicate.

me projectPentru adolescenţii incluşi în programele World Vision avem un super-weekend: două zile pline-ochi cu provocări de toate felurile. Pe lângă ateliere de dezvoltare personală şi vizita la fabrica de cafea, am pregătit şi o plimbare prin Bucureşti, pentru ca experienţa să fie una completă.

ME Project a luat startul din weekendul 27-28 iunie 2013, când 20 de elevi de liceu din Urziceni şi împrejurimi au avut ocazia să vină în Bucureşti şi să participe la ateliere de educaţie nonformală, au vizitat fabrica Strauss, au văzut un film 3D, s-au distrat la bowling şi au mers la Muzeul „Grigore Antipa”.

Pe parcursul anului şcolar 2013-1014, 54 de elevi de la Liceul Tehnologic „Nicolae Teclu” din Bucureşti şi de la Liceul Teoretic “Ion Ghica” din Răcari, au trecut printr-o experienţă transformatoare în cadrul ME Project, prin participarea la workshopuri de valori, comunicare, lucru în echipă, orientare în carieră şi au aflat lucruri interesante despre cafea prin vizita la fabrica Strauss. În plus, ei au experimentat o sesiune-model a examenului de bacalaureat printr-o simulare a probei la limba română, devenind mai siguri pe ei şi învăţând să-şi gestioneze emoţiile.

Dacă eşti curios să vezi cum e atmosfera la atelierele din cadrul ME Project, intră pe blogul nostru sau răsfoieşte Rapoartele proiectului.