Ca parte a provocării noastre pentru bursierii stART, aceea de a realiza o activitate creativă împreună, Diana Grigorescu și Ionela Suciu și-au pus la treabă talentele la desen și pictură prin două activități inedite. Au realizat un mozaic sub forma unui puzzle, piesele acestuia fiind cadre și aspecte din orașul lor, Târgu Mureș: clădiri, statui, natură, detalii.

Pentru început, ele s-au plimbat în centru pentru a observa arhitectura, oamenii și a face câteva fotografii, după care s-au oprit la Cetatea Medievală din Târgu Mureș pentru a realiza schițe după imaginile surprinse. Sub forma unor cărți poștale sau chiar notițe, schițele au fost decupate și lipite pe un carton tare, pentru a putea fi aranjate mai ușor. 

Pe lângă acest mozaic, Diana și Ionela au mai creat împreună un portret, în cadrul căruia au integrat atât grafica, cât și design-ul vestimentar. Ionela a desenat portretul, iar Diana l-a încadrat într-o perioadă din istoria modei, mai exact anii 60’, reproducând rochia inspirată din lucrările artistului Piet Mondrian, concepută de Yves Saint Laurent.

Cristina-Rodica Iacob și Nicoleta Luci Reghiș, talentate la muzică, au făcut un duet interesant și au interpretat două melodii pe care te invităm să le asculți.

Ana-Maria Munteanu, Costel Popovici și Andrei Munteanu au ales tot o activitate în aer liber. Ei au fost într-un parc de pe malul Begăi și au vorbit despre pasiunea lor pentru muzică, respectiv pictură. Ana-Maria și Andrei i-au povestit lui Costel despre instrumentele lor și au cântat, iar acesta le-a făcut câteva schițe.

Bianca Morgociu, bursieră stART la pictură, a lansat o provocare artistică unui grup de tineri pasionați de cuburi rubik: să reconstituie un portret din cuburile colorate, aranjându-le fețele pentru a obține o anume dispunere a pătratelor. Rezultatul a fost cu adevărat spectaculos.