Mi-am început existența acum 17 ani într-o toamnă – anotimpul meu preferat, mereu îl asociez cu un nou început. Iubesc schimbarea, iar monotonia mă îndeamnă mereu la ceva nou. Sunt acea persoană care nu poate să facă un singur lucru toată viața. Simt mereu nevoia de altceva, de lucruri noi. Tot eu sunt acea persoană perfecționistă care găsește motivarea în orice.

Iubesc să-mi setez țeluri, să aspir la lucruri mărețe, chiar imposibile, la ceva ce alți oameni nici nu visează. Mereu am vrut să fac ceva deosebit cu viața mea, să fiu o persoană de care să fiu mândră, să fiu omul acela în care nimeni nu credea, iar la final să lase ceva în urma sa. Gândul unei vieți simple mă sperie, nu reprezintă ceea ce sunt eu.

Am gusturi diferite și mereu mă confrunt cu un sentiment de înțelegere. Iubesc arta și tot ceea ce este vechi. Muzica clasică și orașele. Întotdeauna încerc să fiu obiectivă, iar partea profesională se bucură de o mare atenție din partea mea. Excesiv de serioasă, uneori și autoritară. Mereu știu ceea ce vreau, iar ambiția este principala mea valoare. Niciodată nu m-am mulțumit cu ceea ce am primit de la școală, mereu am vrut mai mult. Genul de persoană care nu-și impune limite.

Dacă am obținut un rezultat pe plan profesional întotdeauna m-am luptat pentru ceva și mai măreț fără a mă opri în acel punct. Uneori obsedată de singurătate, nu pentru că nu-mi plac oamenii, ci pentru că mereu într-o carte găsesc ceea ce am nevoie, dar cu toate acestea misterul acela după care tot alerg îl găsesc doar printre ființele umane.

Tocmai am spus o parte din ceea ce sunt eu și probabil și ceea ce voi rămâne. Toată această exteriorizare a gândurilor a fost posibilă datorită Școala de Valori și bineînțeles adaptată la ceea ce reprezintă eu. De la simpla fată de liceu la persoană care a scris ceea ce tu tocmai citești a fost doar un pas.

Fiecare alegem ce vrem să fim, unde vrem să ne află și ce vrem să facem.  Sunt aici pentru că singură am ales asta. Am participat la primul meu proiect marca Școala de Valori în clasa a 9-a. Nu am fost selectați, singuri ne-am înscris pe listă. Încă țin minte cât de nerăbdătoare eram. Întotdeauna am iubit proiectele și tot ceea ce înseamnă non-formal. Sunt acea persoană care consideră că regulile sunt făcute pentru a fi respectate, dar tot eu iubesc să fac excepție de la regulă. Proiectul s-a numit ‘’Bani de buzunar’’ și era ceva de care aveam nevoie. Am știut că el a fost porta de intrare către altceva, către ceea ce urma să formeze un caracter.

Tot în acel an mi s-a oferit șansa să particip la “Școala de Carieră“. A fost cel mai complex proiect de dezvoltare personală la care am luat parte, iar la finalul celor cinci zile am avut ocazia să cunosc atât niște oameni minunați, dar să și am curajul să fiu în șfârșit eu fără a mă mai teme de părerea celor din jur. Am participat doi ani la acest proiect și cu siguranță mi-aș face prezența și la următorul.

Un alt proiect la care am participat a fost ’’Antreprenor de viitor”. Acest proiect mi-a arătat ce înseamnă o echipă formată din oameni fără nicio valoare în comun.

Am luat parte și la ’’GROW’’. De acest proiect am aflat destul de târziu, dar asta nu m-a împiedicat să particip. A fost unul dintre cele mai bune proiecte la care am participat. Să ai parte de un curs de educație non-formală în limba engleză, predat de un străin este ceea ce am căutat de multă vreme. Atât de mult mi-a plăcut acest proiect încât mi-am dorit ca la următoarea ediție să nu fiu doar participant. Asta s-a îndeplinit, iar eu am devenit ambasador GROW.

Liceul – pe partea de dezvoltare intelectuală și Școala de Valori – pe partea de dezvoltare personală au avut cel mai mare impact asupra mea. Îmi este aproape imposibil să-mi imaginez ce fel de persoană aș fi fost dacă Școala de Valori nu ar fi făcut parte din viața mea. Îmi place ceea ce sunt, de fapt ceea ce am putut deveni  datorită acestor influențe.

Voi continua să visez cu optimism la visul meu și să privesc cu ochii larg deschiși la îndeplinirea acestuia.