În birou, la The Color Run, în licee pentru promovarea proiectelor sau la alte evenimente, ne bucurăm să avem alături de noi voluntari adolescenți care condimentează cu energie și bună dispoziție orice activitate în care se implică. Acum suntem entuziasmați să creștem o nouă echipă voioasă de voluntari, care se formează zilele acestea. 

Pe 25 aprilie, la Impact Hub, am organizat un eveniment special pentru viitorii noștri voluntari, unde cei care s-au înscris în programul de voluntariat au putut să afle mai multe informații despre activitățile noastre, despre proiecte și departamentele interne.

Colegii noștri Mihai și Ioana au găzduit această întâlnire, iar timp de 2 ore ne-am cunoscut mai bine, am râs (mult) și am făcut exerciții de autocunoaștere. Oana și Tudor, absolvenți al programului de voluntariat 2016, i-au inspirat pe tinerii prezenți și le-au povestit experiența lor ca voluntari în Școala de Valori.

Tinerii care au aplicat pentru a fi voluntari au între 16 și 19 ani și sunt atât elevi de liceu, cât și studenți. Ce au în comun este dorința de a acționa, de a se dezvolta și a învăța lucruri noi, așa cum a remarcat și Andra, HR Managerul nostru, care coordonează și echipele de voluntari:

Sunt adolescenți frumoși, plini de energie, unii timizi, altii mai curajoși. Însă toți sunt motivați de spiritul voluntariatului, de care vor să profite cât mai mult vara aceasta. Am simțit că vor să contribuie pe bune și să aducă un impact real acolo unde se vor implica.”

Ce fac voluntarii Școala de Valori?

Din cei peste 50 de aplicanți vom selecta 25 de voluntari, care vor face parte din echipele noaste interne de departamente și proiecte. Timp de 3 luni (mai-iulie), ei se vor implica în activități de organizare, de creare, de implementare a activităților organizației. Însă asta nu e tot. Vom organiza special pentru ei mai multe traininguri de dezvoltare de soft skills și team buildinguri, astfel încât să-și dezvolte abilități utile și cât mai variate, de exemplu: lucru în echipă, organizare de evenimente, IT skills, prioritizare și eficiență în rezolvarea task-urilor, managementul timpului, implementare de proiecte, comunicare etc.

Mult succes, dragilor! Abia așteptăm să lucrăm și să creștem împreună!