W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

O noua portie de magie marca GROW

O noua portie de magie marca GROW

Posted in Proiecte and tagged

N-a trecut bine euforia sărbătorilor şi a rezoluţiilor de început de an, că ne-am şi mobilizat să punem în mişcare proiectele noastre delicate tinerilor isteţi! A 15a ediţie GROW a luat startul cu evenimentul iTTT (International Train The Trainers), mai exact conferinţa de pregătire a trainerilor internaţionali, desfăşurată la Predeal, în miez de ianuarie.

I-am întâmpinat cu drag pe cei 26 de tineri din 11 ţări (Indonezia, Brazilia, Camerun, Grecia, Turcia, Egipt, Pakistan, Bulgaria, Austr​ia, Algeria, Mexic), veniţi în România pentru a deveni traineri GROWzavi şi a fi alături de adolescenţii noştri în aventura dezvoltării şi cunoaşterii de sine. Lor li s-au alăturat 5 traineri români, care vor livra la rândul lor sesiunile GROW în ţară. Cei 31 de ucenici au fost iniţiaţi în arta măiestriei în training de către echipa Kung Fu Panda, formată din facilitatori iscusiţi, cu experienţă, printre care foşti traineri GROW, iniţiatori ai unor proiecte educaţionale şi membri ai Şcolii de Valori.

DSC_0042

În timp ce internationalii invăţau de zor, coordonatorii locali au lucrat la planificări, managementul evenimentelor, gestionarea situaţiilor de criză etc., păstrând legătura cu echipele lor de acasă. Cele 5 zile au fost pline-pline, dar când pasiunea pentru GROW e la mijloc, nimic nu le poate sta în cale!

Din conferinţă am cules entuziasm, culoare şi multe zâmbete, ingrediente care stau la baza magiei GROW. În plus, am sădit informaţii preţioase, utile pentru a interacţiona cu adolescenţii şi a-i motiva să-şi exploreze potenţialul. La această ediţie, trainerii internaţionali au învăţat nu doar să livreze un atelier de educaţie nonformală, ci şi să facă un design de training, adică să realizeze singuri programul de activităţi din cadrul sesiunilor.

Cei 31 de tineri sunt aşteptaţi cu nerăbdare de peste 2100 de adolescenţi din 9 oraşe: Brăila, Braşov, Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, ​Târgu-Mureş. Tinerii GROWzavi au fost aleşi pe sprânceană dintre cei 4000 de liceeni care au aplicat la proiect.

programul GROW AIESEC Scoala de Valori iarna 2016

În această iarnă, sub deviza Practice, Learn, Step up, magia GROW va fi creată şi distribuită pe durata a 10 ateliere, în doze de câte o oră şi jumătate fiecare, pentru ca tinerii să-şi menţină ridicat nivelul de energie şi curiozitate.

Participanţii vor inaugura un nou concept educaţional, actualizat şi perfecţionat pentru un impact cât mai mare:

Gritty Runners Own the World

Astfel, modulele “Gritty” şi “Own”, recomandate claselor a 9a şi a11a, au loc în ediţia de iarnă, în timp ce “Runners” şi “World” se desfăşoară în ediţia de vară, fiind gândite special pentru liceenii de clasele a 10a şi a 12a.

Conceptul Gritty Runners Own the World a venit ca o consecinţă naturală a celor 5 ani de GROW, simbolizând ideile pe care vrem să le transmitem prin acest proiect.

  • Îndrăzneala (Gritty), considerată una dintre cheile succesului, are ca baze pasiunea şi perseverenţa, motiv pentru care credem că adolescenţii trebuie să înveţe să aibă curaj în asumarea deciziilor şi acţiunilor proprii.
  • Dinamismul şi energia sunt specifice liceenilor, iar noi ne dorim să-i susţinem să fie activi şi să alerge (Runners) cu entuziasm prin perioada adolescenţei.
  • Dacă tinerii îşi cunosc potenţialul şi ştiu care sunt punctele lor forte, sunt stăpâni nu doar pe propria persoană, ci şi pe propriul viitor (Own), deţinând astfel o resursă valoroasă.
  • Lumea (The World) e mare, iar de multe ori adolescenţii se simt neînsemnaţi, departe de universul adulţilor. Cu ajutorul trainerilor internaţionali, veniţi din ţări de pe tot globul, ei vor descoperi cum să găsească drumul spre maturitate, fără a-şi pierde stilul personal.

For all the Gritty youngsters and all the crazy Runners, we truly hope you have an unforgettable GROWing experience!

Go GROW, go change the world!

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *