W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Ovi, un tanar Exceptional pasionat de fotografie si event management

Ovi, un tanar Exceptional pasionat de fotografie si event management

Posted in Proiecte, Testimoniale and tagged | Leave a Comment

Pe Ovidiu Mărginean l-am cunoscut în vara lui 2014, cu ocazia primei lui participări la proiectele organizate de Şcoala de Valori. De atunci şi până astăzi am avut şansa să îi urmărim parcursul frumos şi să ne mândrim că în comunitatea noastră avem oameni ca el, care demonstrează că tinerii din generaţia Millennials au curaj, iniţiativă, creativitate şi îşi asumă responsabilitatea construirii unei lumi ghidate de valori sănătoase pentru sine şi pentru relaţia cu cei din jur. O lume educată, o lume a bunului gust, o lume a oamenilor care acţionează colaborativ, responsabil şi etic. Ovi are 18 ani şi este elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național „Unirea” din Târgu-Mureș.

Noi îl considerăm un exemplu de urmat pentru generaţia lui şi nu numai, aşa că l-am abordat pentru a afla cum se vede prin ochii lui experienţa participării la proiectele organizate de Şcoala de Valori.

ovi exceptionalii

Bună, Ovi! Eşti parte din comunitatea Şcoala de Valori de 2 ani deja. Povesteşte-ne ce a însemnat pentru tine participarea la aceste proiecte.

Primul proiect la care am participat în cadrul organizaţiei Şcoala de Valori a fost GROW, desfăşurat în Târgu Mureş, în 2013. Eram clasa a 9-a. Pentru copilul retras care eram iniţial, a fost o experienţă transformatoare. Am cunoscut elevi din toate liceele din oraş şi m-am deschis foarte mult, mi-am dat seama că e foarte important să te implici în societate dacă vrei să vezi o schimbare. Din momentul acela, fac voluntariat la GROW. Am fost, pe rând, ambasador GROW, apoi am fost în echipa de organizare a proiectului GROW în vara anului 2014. În urma participării la proiect, am avut posibilitatea să intru în AIESEC Mureş, unde activez şi astăzi ca voluntar.

Am fost, de asemenea, voluntar de 2 ori la The Color Run – unde am făcut fotografii din partea GROW Mureş în 2014 şi 2015. A fost o experienţă fabuloasă – eram eu cu aparatul meu foto învelit în celofan şi cu un ecuson la gât pe care scria “Access Photo Festival” – aveam practic acreditare, aveam acces să fac poze oamenilor de pe scenă, o oportunitate de care m-am bucurat mult. A fost fain că am putut merge şi pe traseu, să văd cât de fericiţi erau oamenii care se scăldau în culori, se bucurau de muzică şi de cursă şi alergau, fiecare, pentru un scop în care credea (n.r. The Color Run este cunoscut şi drept ”Happiest 5k on the Planet” – este o cursă euforică în culori, care celebrează sănătatea, bucuria şi originalitatea).

Cel mai recent proiect organizat de Şcoala de Valori la care am participat este Excepţionalii, ediţia 2016, care s-a desfăşurat în luna februarie la Bucureşti şi al cărui impact capătă amploare prin proiectele pe care noi, participanţii, le implementăm în mai multe oraşe din ţară.

Dacă tot veni vorba despre Excepţionalii 2016, suntem curioşi cum a fost pentru tine această experienţă.

La Excepționalii am cunoscut oameni din toată ţara, oameni pe aceeaşi lungime de undă cu mine, care îşi doresc să se implice şi să schimbe ceva în jurul lor. Pe lângă asta, am învăţat foarte multe lucruri utile pentru dezvoltarea mea personală şi profesională. Iar coordonarea Proiectului Secret (n.r. – Proiectul Secret a presupus implicarea în organizare a participanţilor la Excepţionalii) mi-a oferit şansa să îmi accelerez învăţarea şi să-mi exersez abilităţile de leadership şi organizare.

Reflectând, mi-am dat seama că una dintre cele mai importante lecţii pe care mi le-am însuşit din întreaga experienţă este aceea că trebuie să accept ajutorul oamenilor din jurul meu atunci când mi-l oferă. Se întâmplă des să spun că o să mă descurc singur şi refuz să apelez la cei din jurul meu. La Excepţionalii mi-am dat seama că de cele mai multe ori, şi mai ales atunci când este vorba de proiecte ample, contribuţia celorlalţi ajută ca activităţile să se desfăşoare mai eficient şi calitatea proiectului să crească.

De asemenea, am înţeles şi că, pentru a duce la bun sfârşit ceva care să dăinuiască în timp, este necesară multă muncă şi, după caz, sacrificii de timp, renunţări pe plan personal. Însă ai nevoie de curaj şi de un caracter puternic pentru a fi capabil să faci aceste sacrificii.

ovidiu marginean exceptionalii

Ce moment din cadrul Excepţionalii ţi-a rămas întipărit în minte?

Un moment pe care mi le aduc aminte a fost la Biblioteca Vie, un eveniment care mi-a plăcut mult pentru că am avut ocazia să vorbesc cu unii dintre oamenii care au avut succes în domenii de interes pentru mine. Şi aici mă gândesc la 3 invitaţi. Unul dintre ei este Andrei Dinu, Licensee & Partnership Manager @ TEDxBucharest. Portofoliul profesional al lui Andrei cuprinde organizarea unui număr mare evenimente, precum festivaluri, conferinţe, astfel că discuţia pe care am avut-o cu el mi-a oferit noi perspective asupra domeniului şi mi-a reconfirmat că asta îmi doresc să fac pe mai departe. Un alt invitat de prezenţa căruia m-am bucurat a fost Cristi Lupşa, editor şef la DoR. Îmi place foarte mult DoR pentru că se distinge printr-un concept unic în România şi prin materiale de calitate. A treia persoană pe care am cunoscut-o a fost Liana Buzea, iniţiatoarea Let`s Do it, Romania! şi Plantează fapte bune!, 2 proiecte cu impact social naţional.

Ce poţi să ne spui despre proiectul de impact pe care îl construieşti împreună cu echipa ta din cadrul Excepţionalii 2016?

Proiectul în care sunt implicat, alături de alţi 10 excepţionali, se numeşte “Do Your Thing” şi se va desfăşura în 3 oraşe – Târgu Mureş, Cluj şi Piatra Neamţ. Proiectul presupune organizarea unor cluburi în care liceeni cu interese comune se vor aduna şi vor aprofunda anumite subiecte prin diverse metode de învăţare non formală. Eu şi echipa de proiect am început deja să lucrăm la organizare, suntem în grafic şi ne propunem să implementăm proiectul în luna aprilie în toate cele 3 oraşe. Noi dăm tot ce avem mai bun pentru ca lucrurile să iasă aşa cum ne dorim, iar participanţii să aibă parte de un cadru fain de învăţare.

ovidiu marginean exceptionalii tg mures

Care sunt planurile tale de viitor?

Doresc să urmez o carieră în domeniul managementului de evenimente. Cel mai mult mă interesează partea de organizare de festivaluri, însă mă interesează şi organizarea evenimentelor culturale în general. Doresc să merg la studii în străinătate, dar intenţionez să mă întorc în ţară şi să contribui la dezvoltarea pieţei autohtone, astfel încât aceasta să devină la fel de competitivă ca în orice altă ţară din Europa sau America. Am aplicat deja la cinci universităţi din Marea Britanie şi aştept răspunsul lor.

Dacă ar fi să transmiţi un mesaj tinerilor din generaţia ta, care ar fi acela?

Cred că cel mai important sfat pe care i l-aş da unui tânăr din generaţia mea este să se trezească la realitate şi să nu mai aştepte ca altcineva să facă schimbarea pe care vrea să o vadă în societate, ci să fie el cel care preia iniţiativa şi adună oameni care cred în aceleaşi cauze!

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *