E timpul pentru o altă poveste GROW! Pedro, voluntar implicat în cadrul proiectului tip Serviciul European de Voluntariat “Practice. Learn. Step up!” implementat de Asociatia Școala de Valori și finanțat prin intermediul programului Erasmus Plus, ne împărtășește câteva impresii despre aventura sa ca trainer în acest proiect.

GROW a fost pentru mine o experiență de neuitat, atât programul de training, cât și livrarea sesiunilor către liceeni. Am învățat multe lucruri despre cum să fii un trainer bun, despre cei din jur, dar mai ales m-am descoperit mai bine pe mine însumi.

Pedro

Ca trainer, la început ți-e frică și nu știi dacă te vei descurca la ateliere, dar cu trecerea timpului te simți mai sigur, mai încrezător și te bucuri cu adevărat de experiență. La final, îți dai seama cât de împlinit te simți, ce legătură frumoasă ai creat cu participanții și vezi că au învățat lucruri noi.

În timpul sesiunilor GROW, mi-a plăcut să-i observ pe liceeni cum se implică să rezolve provocările jocurilor, partea de debrifing și faptul că i-am cunoscut mai bine pe tineri.

Ca trainer GROW, am învățat să ascult cu mai multă răbdare, să îmi comunic ideile într-un mod clar, să mă exprim mai bine. De asemenea, am exersat vorbitul în public în engleză.

Dacă GROW ar fi un dulce, ar fi un croissant, deoarece exteriorul este crocant, ca primul pas pe care îl faci ca să spargi gheața și să te bucuri de umplutura delicioasă, GROW fiind o experiență din care rămâi cu lecții folositoare. Ca un desert bun, ți-l amintești pentru mult timp și ți-ai dori să-l savurezi din nou.

Aș recomanda proiectul GROW deoarece este o oportunitate unică să exersezi limba engleză, să comunici mai eficient și să lucrezi într-o echipă. Ai ocazia să-i înveți pe tineri lucruri utile și să faci lumea un loc mai bun prin mica ta contribuție.”