Cea mai colorată cursă a anului de la Cluj, din 14 mai, a fost mai mult decât despre bucuria paricipanților la eveniment. Din punct de vedere al organizării, a fost despre o comunitate de liceeni, reuniţi din mai multe oraşe din jurul Clujului, din dorinţa de a se implica. Voluntarii Şcoala de Valori care au ajutat la cursă s-au distrat şi ei, au învăţat ce înseamnă organizarea de evenimente şi au prins curaj în interacţiunea cu participanții. Pentru Ale, voluntară GROWzavă, experienţa The Color Run Cluj a fost despre oameni. 

“Am aşteptat încă din clasa a 7-a să intru la liceu şi să pot face orice fel de voluntariat, dar mai ales la The Color Run, după ce aflasem de programul GROW din acelaşi context. Este o experienţă de neuitat, de aceea am ales să mă înscriu. Ştiam că, în calitate de voluntar, pot oferi altor peste 3000 de oameni experienţa de care am avut şi eu parte, ceea ce îmi dădea un sentiment greu de explicat.

Partea preferată a proiectului a fost interacţiunea cu oamenii. Ca voluntar-mascotă, deghizată în vulpiță, am avut ocazia de a comunica cu oamenii în alt mod decât aş face-o în viaţa de zi cu zi. Nu am parte mereu de zâmbete sincere de la adulţi, dar în acea zi, am avut.

Câteva lucruri pe care le-am învăţat la acest proiect sunt faptul că încă există umanitate şi nu a dispărut complet, adulţii chiar ştiu să se distreze (când vor), oamenii pot reacţiona incredibil de plăcut referitor la o puştoaică ce aleargă îmbrăcată în vulpe şi cu o pancartă în mână, iar necunoscuţii îţi pot deveni amici foarte uşor. În schimb, ceea ce am descoperit nou la mine este lipiciul pe care îl am la copii şi care cred că nu s-a datorat costumului.

Sentimentul pe care l-am avut participând la acest eveniment nu îl pot descrie în cuvinte. Am avut parte de culoare în păr, bucurie în inimă şi mii de senzaţii în minte.

Este o plăcere nemăsurată să ştii că poţi face oameni fericiţi, doar completând un formular şi dăruind o zi din viaţa ta. Într-adevăr, în spatele evenimentului stă mai multă treaba şi organizare decât cred majoritatea participanţilor, dar chipurile acestora fac să merite tot efortul.

În opinia mea, The Color Run este un eveniment unic, datorită diversităţii acestuia şi a radierii de fericire care iese la suprafaţă odată cu pudra colorată. Totodată, cred că voluntarii implicaţi sunt un factor care ajută evenimentul să înflorească.

Consider că fiecare om ar trebui să aibă parte măcar o dată în viaţă de această atmosferă faină, deoarece cred că fiecare are dreptul la un strop de umanitate şi, totodată, ar putea fi şi şansa la umanizare.”