Ce este PepinTEEN?
PepinTEEN este un proiect în cadrul căruia invităm studenții să pășească pe drumul antreprenoriatului în educație. Ei devin edu-prenori, organizând activitatea huburilor educaționale și construind contextele de învățare pentru colegii lor mai mici, elevii de liceu. Scopul proiectului este pregătirea studenților și a adolescenților pentru a face față joburilor viitorului, echipându-i pe aceștia cu hard skills și soft skills prin creare de contexte în care să inoveze și să experimenteze.
Alături de partenerii noștri de la ING Hubs Romania scriem povestea celei de-a 4-a ediție a proiectului PepinTEEN!
Cum decurge acest proiect?
Proiectul PepinTEEN se desfășoară pe o perioadă de doi ani, iar participanții sunt invitați să pornească în această călătorie având în minte destinația finală – ocazia de a experimenta hands-on antreprenoriatul în educație!

- Au participat la 12 ateliere de abilități soft și antreprenoriale;
- Au dezvoltat, în echipe, un plan de business al hub-ului educațional;
- Au susținut ideea echipei, printr-un pitch, în fața juriului.

Continuăm dezvoltarea tinerilor selectați în drumul lor spre a deveni edu-prenori. E momentul consolidării echipelor și ideilor. La finalul acestei etape echipele vor fi pregătite să pună ideile în practică și să concretizeze planurile realizate în hub-uri educaționale. Principala activitate din această etapă este structurarea activității hubului. Cum facem asta?
- Implicăm mentori din ING Hubs Romania și SDV alături de echipele de edu-prenori;
- Împărțim roluri și responsabilități potrivite fiecărui edu-prenor în parte;
- Construim comunitatea PepinTEEN în jurul ideilor de hub;
- Punem la punct amenajare și programul educațional pentru hub.
Vă facem cunoștință cu edu-prenorii noștri:
Brașov: George Dina, Miruna Lupu, Tudor Ștefanovici, Geanina Miron și Larisa Hriscu
București: Claudiu Balas, Karina Popescu, Alina Negraia, Cristiana Pruna și Sandra Cornoiu
Cluj Napoca: Florin Ciocan, Andreea Crainic, Daniela Spînu, Alice Goagă și Irina Zibrițchi
Iași: Andrei Bordean, Andrei Manolache, Christo Conuț, Ștefan Tihon și Gabriel Ungureanu

Deschidem 4 hub-uri educaționale în București, Cluj, Iași și Brașov în care membrii echipelor să aducă și mai multă valoare! O să aibă ocazia să coordoneze activitățile hub-ului și să primească o bursă lunară, iar alături de echipa lor vor avea un context în care să aplice tot ce au învățat în timpul atelierelor! Ce ne-am propus?
- Edu-prenorii dau mai departe spre liceeni ceea ce au învățat;
- Implementăm programul educațional în cadrul huburilor educaționale;
- Planificăm evenimente și colaborări cu alte organizații/ instituții din comunitate;
- Asigurăm un context de învățare, explorare și testare.
HUB educațional – Brașov
Myndself este denumirea hub-ului comunității din Brașov. Sloganul hub-ului este „Biblioteca dezvoltării personale și profesionale”, iar valorile după care se ghidează sunt: orientare, îndrumare, dezvoltare, autocunoaștere, integrare și diversitate.
Prin hub-ul lor, aceștia își doresc să creeze un mediu de comunicare eficient în comunitatea locală, dezvoltând și o aplicație ce se bazează pe reels. Își propun desfășurarea a 12 ateliere tematice (6 ateliere de soft skills și 6 de IT) pentru liceenii din clasele X – XII în care să îmbine teoria cu practica, aducând specialiști din diverse domenii ce vor împărtăși din parcursul lor profesional pentru formarea unei cariere de succes. Misiunea hub-ului este de a promova dezvoltarea personală și profesională în vederea formării unei cariere de viitor.
HUB educațional – București
HUB-ul de cărămidă este denumirea dată de comunitatea bucureșteană hub-ului lor educațional.Acest HUB are sloganul „Punem cărămidă peste cărămidă în dezvoltarea noastră personală”, având și un motto – „Cărămidă peste cărămidă.”. Valorile după care se ghidează activitatea hub-ului sunt: încredere, învățare continuă, lucru în echipă și adaptabilitate. Conform comunității din București, hub-ul de Cărămida va fi locul în care elevii de liceu din București vor putea să construiască alături de ei un viitor mai bun, având posibilitatea de a învăța și a se distra în cadrul atelierelor lor, răspunzând provocărilor și participând în cadrul activităților concentrate pe dezvoltarea personală și profesională. Misiunea hub-ului este de a oferi adolescenților pasionați de dezvoltare „cărămizile” pe care le pot folosi în construirea fundației profesionale, prin intermediul unor activități educaționale interactive, precum workshop-uri, webinarii, treasure hunt-uri.
HUB educațional – Cluj
Denumirea HUb-ului comunității de la Cluj este Earthrise.Sloganul acestui HUB este „Tot mai sus(tenabil)”, iar valorile după care se ghidează activitatea hub-ul sunt: sustenabilitatea, creativitatea, învățarea continuă și incluziunea.Viziunea hub-ului Earthrise este O comunitate sustenabilă, cu tineri implicați activi în progresul social, echipați cu abilități și cunoștințe cheie pentru a face față provocărilor viitorului. Misiunea lor fiind aceea de a transforma educația prin ateliere de învățare centrate pe cunoștințe și competențe cheie pentru rezolvarea problemelor sociale și de mediu specifice secolului 21.
HUB educațional – Iași
HUB-ul comunității Iași are denumirea de StudentHub.Sloganul HUB-ului este „Learn to be the best”, iar valorile acestui HUB sunt: egalitate de șanse, respect reciproc, lucru în echipă, dorința de a învăța și de progres, comunicarea transparentă și clară, autocritica și libertatea de gândire și exprimare.Misiunea lor este de a pregăti și a dezvolta viitorii tineri care își vor pune amprenta în societate, de a fi conștienți de alegerile pe care să le facă în viitor și de a-i ajuta, la rândul lor, și pe alți tineri.
Componența echipelor
ESpecialist IT – 2 persoane
Curios și pasionat de tehnologiile de programare Motivat pentru dezvoltare continuă Are capacitarea de a învăța rapid și de a evolua Responsabil să genereze soluții IT ingenioase conform deciziilor stabilite în echipă Responsabil de crearea și proiectarea soluțiilor/inițiativelor tehnice


Comunicator – 1 persoană
- Știe să comunice eficient și să transmită ușor mesajul dorit, verbal și în scris
- Știe să negocieze, să prezinte și să vândă ideea proiectului
- Se ocupă de copywriting și comunicarea externă
- Responsabil de promovare a proiectului, vizibilitate și se implică în a aduce sponsori și finanțatori externi care să susțină financiar continuarea proiectului
Inovator – 1 persoană
- Gândește creativ
- Privește proiectul din perspective diferite, gândește în ansamblu și neconvențional
- Planifică și gestioneză resursele echipei, este flexibil și ușor adaptabil
- Responsabil pentru a stabili strategia pe termen scurt și lung, din perspectivele IT, comunicare și promovare,


Agregator – 1 persoană
- Acumulează date și informații, se documentează și face research pe piață,
- Pune ideile cap la cap
- Este responsabil final să mențină o structură organizată asupra lucrului în echipă, monitorizează activitatea echipei, îndeplinirea responsabilităților și a obiectivelor stabilite în echipă
Proiect realizat cu sprijinulING Hubs Romania
