W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

PepinTeen

PepinTeen este un proiect educațional dedicat liceeniilor din Giurgiu, Pucioasa și București, care se va derula pe parcursul unui an școlar, în perioada septembrie 2018 – iunie 2019. Proiectul își propune să le ofere adolescenților cu dificultăți financiare șansa de a-și atinge potențialul.

PepinTeen își propune să ajute 150 de adolescenți să fie pregătiți pentru joburile viitorului – pentru acele locuri de muncă pe măsura așteptărilor și abilităților lor.

Proiectul nu ține seama de notele de la școală, ci de dorința adolescenților de a învăța. Nu ține seama de statutul social, ci de determinarea lor de a-și crea un viitor mai bun.

Experiența PepinTeen este gratuită pentru tinerii participanți, fiind acoperite costurile de transport, materialele educaționale și participarea la toate activitățile propuse.

PepinTeen este susținut de ING Tech, companie care creează aplicații /software și folosește cele mai avansate tehnologii. Împreună, prin acest program, vrem să le oferim adolescenților o experiență completă de învățare, combinând dezvoltarea abilităților de tip Soft Skills (gândire critică, comunicare, implicare în comunitate) cu programarea și educația digitală (HTML, CSS, Java Script, Android).

Proiectul PepinTeen a luat oficial startul pe 19 octombrie 2018 printr-o tabără de trei zile, la Sinaia. Ne-am adunat 150 de adolescenți din Giurgiu, Pucioasa și București, 20 de voluntari din cadrul ING Tech, 21 de traineri și organizatori.

Tabăra PepinTeen a însemnat energie, multe ore de activități și inspirație. Liceenii participanți ne-au impresionat prin curiozitate și dorința de a se implica 100% în acest proiect. Zâmbetele de pe chipurile lor și feedback-ul de la finalul taberei ne-au arătat că suntem pe drumul cel bun.

Christian Dinu, 14 ani, Giurgiu

PepinTeen mi se pare un program foarte interesant, în care am ocazia să învăț multe lucruri și să mă dezvolt social. Datorită lucrurilor pe care le-am învățat în acest proiect, pot să mă descurc mai bine la calculator și în viața de zi cu zi.

Am fost încurajat să aplic la acest proiect de mama mea și m-a bucurat faptul că pot să învăț IT, deoarece pe mai departe îmi doresc să dau la Poli și să lucrez ca programator. Așa că PepinTeen mi s-a părut un prim pas foarte bun în sensul ăsta.

Aura Săvescu, 17 ani, Pucioasa

La început, am crezut că acest proiect va fi doar despre comunicare și IT, însă între timp am învățat multe alte lucruri. M-au atras tabăra și modul în care ne-au abordat membrii echipei și organizatorii. PepinTeen a devenit ca a doua familie.

Am descoperit cât de mult contează lucrul în echipă și relaționarea cu cei din jur. Experiența de la PepinTeen îmi va fi de folos dacă îmi voi alege un job în IT, dar în primul rând voi aplica ceea ce am învățat pe prietenii mei. Empatia mă ajută să înțeleg că ei nu sunt la fel ca mine și asta e ok, acum am mai multă deschidere să ascult și să înțeleg și punctul lor de vedere.

În luna noiembrie am început atelierele în fiecare dintre cele trei comunități, punând în practică abilitățile de comunicare persuasivă și făcând primii pași în Computer Science. Tinerii au aflat cum a apărut IT-ul, ce joburi poți să ai în acest domeniu și de programarea e atât de căutată în prezent.

Ce urmează?

Ianuarie ne așteaptă cu ateliere de gândire critică și introducere în HTML și CSS, pentru ca liceenii să înțeleagă mai bine ce se află în spatele profesiei de programator și cum pot ajunge, la rândul lor, să devină profesioniși în linii de cod.

Contact

Andreea Dinu, Project Manager
Email: andreea.dinu@scoaladevalori.ro
Telefon: 0743 908 338

Partener