După ce anul trecut proiectul Pepin Teen a ajuns la 180 de elevi din orașele Pucioasa, Giurgiu și București, anul acesta se dezvoltă într-o formulă cu totul specială 🙂

Cu sprijinul ING Tech România, proiectul destinat pasionaților de IT și tinerilor interesați să descopere de ce au nevoie pentru a se adapta joburilor viitorului debutează pe 16 noiembrie și continuă până în luna iunie a anului 2020.

Structura proiectului de anul acesta sau ce mai punem la cale

 • 3 grupe de lucru pe nivele de dificultate
 • 50 de elevi începători de la clasele IX-XII din Liceul Teoretic „Ion Ghica” Răcari vor lua parte la 5 ateliere de soft skills și 6 ateliere de programare
 • 79 de elevi avansați de la clasele X-XII din orașele Pucioasa, Giurgiu și București vor continua procesul de învățare și anul acesta, prin perfecționarea lucrului cu programele Pyton și MySQL
 • Mai mulți profesori din București se vor implica în 8 ateliere transversale și de soft skills care îi vor pregăti să lucreze mai eficient cu elevii și să se perfecționeze

 

ÎNSCRIE-TE ÎN NOUL PROIECT PEPIN TEEN PENTRU PROFESORI

Identificând importanța creării unor contexte care să le ofere profesorilor din România șanse reale de a-și perfecționa competențele și metodele didactice, lansăm o serie de ateliere pentru profesorii beneficiarilor noștri din PepinTeen.

Care sunt criteriile de selecție?

Pentru că vrem să contribuim la crearea unei relații strânse între profesori și elevi, unul dintre criteriile importante de selecție ale participanților este ca aceștia să fie profesori care predau la clasele elevilor participanți în PepinTeen. Astfel, ne adresăm profesorilor din liceele din București, Giurgiu, Pucioasa și Răcari menționate în imaginea alăturată:

 • în special profesorilor de informatică, dorindu-ne să închegăm un grup de profesori format 80% din profesori de informatică și 20% profesori de alte discipline.

De ce să mă înscriu în proiect?

 • Te vei îmbarca alături de trainerii Școala de Valori și de colegii tăi într-o călătorie educațională la finalul căreia atingem scopul principal pe care ni l-am propus, acela de a avea o generație de profesori mai implicați în activități, mai conștienți de calitățile pe care le au și mai pregătiți să lucreze cu toți elevii pe care-i au la clasă pentru ca aceștia să obțină succesul în ariile potrivite abilităților, pasiunilor și dorințelor lor.
 • Vei cunoaște mult mai bine  principalele caracteristici ale Generației Z din care fac parte elevii tăi, 
 • Îți vei îmbunătăți interacțiunea cu aceștia 

Suntem siguri că, dincolo de exersarea și perfecționarea abilităților profesionale, proiectul va contribui și la bunăstarea și dezvoltarea personală.

Topicurile sesiunilor din acest proiect vor include:  valori personale vs valori profesionale; integrare digitală; managementul schimbării; și pedagogie transdisciplinară, etc

Cum aplic în proiect?

Înscrierea în proiect se face completând formularul de înscriere care poate fi accesat în link-ul de mai jos:

 https://bit.ly/FÎnscriereARCADEMIA 

Licee București PepinTeen

 1. Liceul de Metrologie Traian Vuia
 2. Colegiul Grigore Cerchez
 3. Colegiul Tehnic de Aeronautica Henri Coanda
 4. Colegiul Național Mihai Viteazu
 5. Liceul Teoretic Lucian Blaga
 6. Liceul Teoretic „Eugen Lovinescu”
 7. Colegiul Național „Nicolae Titulescu”
 8. Liceul Teoretic Nichita Stănescu
 9. L. T. Eugen Lovinescu
 10. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”
 11. Liceul Teoretic Dante Alighieri
 12. Liceul teoretic Benjamin Franklin
 13. C.T.A.L.P. I.N. SOCOLESCU
 14. Liceul Teoretic Hyperion
 15. Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu”

Licee Giurgiu PepinTeen

 1. Colegiul Național „Ion Maiorescu”
 2. Liceul Teoretic „Tudor Vianu”

Licee Pucioasa PepinTeen

      1. Colegiul Național „Nicolae Titulescu”

Licee Racari PepinTeen

 1. Liceul Teoretic „Ion Ghica” Racari

 

Ce amintiri avem? Proiectul PepinTeen a luat oficial startul pe 19 octombrie 2018 printr-o tabără de trei zile, la Sinaia. Ne-am adunat 150 de adolescenți din Giurgiu, Pucioasa și București, 20 de voluntari din cadrul ING Tech, 21 de traineri și organizatori.

Tabăra PepinTeen a însemnat energie, multe ore de activități și inspirație. Liceenii participanți ne-au impresionat prin curiozitate și dorința de a se implica 100% în acest proiect. Zâmbetele de pe chipurile lor și feedback-ul de la finalul taberei ne-au arătat că suntem pe drumul cel bun.

 

 

Christian Dinu, 14 ani, Giurgiu

PepinTeen mi se pare un program foarte interesant, în care am ocazia să învăț multe lucruri și să mă dezvolt social. Datorită lucrurilor pe care le-am învățat în acest proiect, pot să mă descurc mai bine la calculator și în viața de zi cu zi.

Am fost încurajat să aplic la acest proiect de mama mea și m-a bucurat faptul că pot să învăț IT, deoarece pe mai departe îmi doresc să dau la Poli și să lucrez ca programator. Așa că PepinTeen mi s-a părut un prim pas foarte bun în sensul ăsta.

Aura Săvescu, 17 ani, Pucioasa

La început, am crezut că acest proiect va fi doar despre comunicare și IT, însă între timp am învățat multe alte lucruri. M-au atras tabăra și modul în care ne-au abordat membrii echipei și organizatorii. PepinTeen a devenit ca a doua familie.

Am descoperit cât de mult contează lucrul în echipă și relaționarea cu cei din jur. Experiența de la PepinTeen îmi va fi de folos dacă îmi voi alege un job în IT, dar în primul rând voi aplica ceea ce am învățat pe prietenii mei. Empatia mă ajută să înțeleg că ei nu sunt la fel ca mine și asta e ok, acum am mai multă deschidere să ascult și să înțeleg și punctul lor de vedere.

 

Partener

ING TECH ROMANIA

Contact

Daria Cupăreanu, project manager

Email: aul@scoaladevalori.ro