W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com

Proiectul Pepin Teen continuă cu o nouă ediție!

După ce anul trecut proiectul Pepin Teen a ajuns la 180 de elevi din orașele Pucioasa, Giurgiu și București, anul acesta se dezvoltă într-o formulă cu totul specială 🙂

Cu sprijinul ING Tech România, proiectul destinat pasionaților de IT și tinerilor interesați să descopere de ce au nevoie pentru a se adapta joburilor viitorului debutează pe 16 noiembrie și continuă până în luna iunie a anului 2020.

Structura proiectului de anul acesta sau ce mai punem la cale

  • 3 grupe de lucru pe nivele de dificultate
    • 50 de elevi începători de la clasele IX-XII din Liceul Teoretic „Ion Ghica” Răcari vor lua parte la 5 ateliere de soft skills și 6 ateliere de programare
    • 79 de elevi avansați de la clasele X-XII din orașele Pucioasa, Giurgiu și București vor continua procesul de învățare și anul acesta, prin perfecționarea lucrului cu programele Pyton și MySQL
    • Mai mulți profesori din București se vor implica în 8 ateliere transversale și de soft skills care îi vor pregăti să lucreze mai eficient cu elevii și să se perfecționeze

P.S. Revenim cu informații actualizate curând. Treaba abia a început pentru noi!

Ce amintiri avem? Proiectul PepinTeen a luat oficial startul pe 19 octombrie 2018 printr-o tabără de trei zile, la Sinaia. Ne-am adunat 150 de adolescenți din Giurgiu, Pucioasa și București, 20 de voluntari din cadrul ING Tech, 21 de traineri și organizatori.

Tabăra PepinTeen a însemnat energie, multe ore de activități și inspirație. Liceenii participanți ne-au impresionat prin curiozitate și dorința de a se implica 100% în acest proiect. Zâmbetele de pe chipurile lor și feedback-ul de la finalul taberei ne-au arătat că suntem pe drumul cel bun.

 

 

Christian Dinu, 14 ani, Giurgiu

PepinTeen mi se pare un program foarte interesant, în care am ocazia să învăț multe lucruri și să mă dezvolt social. Datorită lucrurilor pe care le-am învățat în acest proiect, pot să mă descurc mai bine la calculator și în viața de zi cu zi.

Am fost încurajat să aplic la acest proiect de mama mea și m-a bucurat faptul că pot să învăț IT, deoarece pe mai departe îmi doresc să dau la Poli și să lucrez ca programator. Așa că PepinTeen mi s-a părut un prim pas foarte bun în sensul ăsta.

Aura Săvescu, 17 ani, Pucioasa

La început, am crezut că acest proiect va fi doar despre comunicare și IT, însă între timp am învățat multe alte lucruri. M-au atras tabăra și modul în care ne-au abordat membrii echipei și organizatorii. PepinTeen a devenit ca a doua familie.

Am descoperit cât de mult contează lucrul în echipă și relaționarea cu cei din jur. Experiența de la PepinTeen îmi va fi de folos dacă îmi voi alege un job în IT, dar în primul rând voi aplica ceea ce am învățat pe prietenii mei. Empatia mă ajută să înțeleg că ei nu sunt la fel ca mine și asta e ok, acum am mai multă deschidere să ascult și să înțeleg și punctul lor de vedere.

 

Partener

ING TECH ROMANIA

Contact

Oana Cupăreanu, project manager

Email: aul@scoaladevalori.ro