W3Schools.com
W3Schools.com
W3Schools.com style=
W3Schools.com

Peste 3000 de calculatoare noi vor pune în mişcare educaţia inovativă

Peste 3000 de calculatoare noi vor pune în mişcare educaţia inovativă

Posted in Proiecte and tagged ,

În plină desfăşurare a proiectului “Ajutăm împreună”, tot mai multe laboratoare de informatică din ţară se transformă în centre educaţionale moderne. Pâna la finalul programului, în şcoli vor fi instalate, în total, 3060 de calculatoare noi, cu ajutorul cărora elevii vor avea parte de experienţe interactive de învăţare.

De noile laboratoare moderne, utilate până la acest moment cu 2880 de calculatoare, beneficiază circa 27764 de copii din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Baia Mare, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Gorj, Harghita, Ialomiţa, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Vâlcea, Vaslui etc. Alături de compania parteneră Kaufland România, ne-am propus să conectăm educaţia la tehnologie în 102 instituţii de învăţământ din întreaga ţară.

ajutam impreuna

Elevii sunt nerăbdători să utilizeze calculatoarele şi s-au bucurat să afle că sunt noi: “Mi se par foarte bune, mai ales pentru că sunt ultimele de pe piaţă şi mă bucur că am ajuns să lucrăm noi cu ele.” Aceştia ne-au spus că le sunt de ajutor în pregătirea temelor, dar şi la relaxare: “Mă ajută la şcoală să caut informaţii pentru anumite teme, proiecte.”, “Caut informaţii, mă ajută la proiecte, mai printez imagini… câteodată mă mai şi joc pe el.”

Noile calculatoare sunt binevenite mai ales în şcolile cu clase de profil, unde există o nevoie importantă de sisteme performante. “Până acum am avut 16 calculatoare, dintr-o dată 30, e un progres. Școala noastră are mulți olimpici la concursuri de informatică și nu numai. Copii care au primit și obținut premii și diplome la concursuri naționale și internaționale, iar această dotare nouă cu calculatoare va veni în sprijinul lor.“, a declarat Speranţa Cojocaru, director al Şcolii Gimnaziale nr. 59 din Bucureşti.

ajutam impreuna kaufland scoala de valori

Tehnologia deschide o lume infinită de posibilităţi şi ne dorim ca un număr cât mai mare de tineri să profite de avantajele ei pentru a experimenta un mod de învăţare inovativ, care să-i ajute în dezvoltarea personală. Marian Knup, Project Manager “Ajutăm împreună”, ne împărtăşeşte o amintire din copilărie despre ce a însemnat calculatorul pentru el:

“În urmă cu foarte mulţi, ani mă aflam la ora de istorie urmărind cu entuziasm filmul lui Mark Herman “Băiatul cu pijama vărgată”, o poveste despre doi copii a căror viaţă fusese marcată de cel de-al doilea razboi mondial. A fost unul din rarele momente când lumea fascinantă a calculatorului a pătruns în simpla noastră viaţă de elevi, dar poate şi cea mai de impact amintire a mea în şcoală, ce m-a determinat să îndrăgesc şi mai mult Istoria, dar mai ales să-mi formeze caracterul şi să înţeleg că a fi un om bun nu ţine de mediu sau de context.

Această experienţă mă face să cred şi mai mult în scopul de a conecta educaţia din România cu tehnologia, pentru a crea contexte de învăţare pentru elevi prin metode inovative. Este un pas ce trebuie făcut pentru a ne asigura că fiecare copil din ţară are acces la calculator, la internet şi la aplicaţii de ultimă generaţie.

calculatoare ajutam impreuna

Proiectul <<Ajutăm împreună!>> reprezintă acest pas şi dorim ca profesorii să se transforme din simple resurse care oferă informaţia în creatorii contextelor de învăţare ce vor influenţa viiitoarele generaţii să gândească critic şi creativ, să dea dovadă de spirit antreprenorial şi să fie modele pentru societate.

Conectând educaţia la tehnologie suntem mai aproape de misiunea noastră de a crea o comunitate de adolescenţi autonomi ce vor acţiona responsabil pentru o Românie mai bună.”

După ce vom finaliza instalarea calculatoarelor în toate şcolile, urmează instalarea aplicaţiilor Edu Apps, care le vor permite elevilor şi profesorilor să înveţe şi să-şi organizeze lecţiile într-o manieră interactivă. Sperăm să auzim cât mai multe veşti bune despre proiectele educaţionale dezvoltate cu ajutorul lor!

scoala de valori ajutam impreuna

Dă mai departe!

Fă o investiţie de viitor și sprijină financiar tinerii ambițioși. Donează pentru educație!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *